IMG 0746aa BorderMaker

BMX: eerste wedstrijd Noord-Holland Cup in Schagen

Schagen heeft zondag 17 maart een topevenement voor BMX-races. De organisatie is in handen van Fietscrossvereniging (FCV) Schagen en omstreken. Zo’n 200 rijders van de BMX clubs uit Bussum, Heiloo, Langedijk, Uithoorn, Velsen-Noord, Schagen en Zwanenburg strijden in de eerste wedstrijd van de Noord-Holland Cup (NHC) om de uiteindelijke titel Noord-Hollands Kampioen in diverse leeftijdsklassen.

IMG 0780aa BorderMaker

Spectaculaire sport

Het gaat om ritten in de ‘smurfenklasse’ tot ritten voor ervaren rijders. BMX is een spectaculaire sport, waarbij op een afgesloten circuit met heuvels en kombochten, rijders zo snel mogelijk de eindstreep proberen te halen. De NHC is een competitie van zeven wedstrijden met een grote toegankelijkheid. Naast de NHC draait het circuit van Schagen ook mee in de BMX-West Trofee. Deze wedstrijden zijn een opstap naar het grotere werk en bestaan uit negen wedstrijden in de regio Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Vanaf 5 jaar

Nieuwe rijders zijn bij FCV Schagen van harte welkom. De BMX-sport is geschikt voor iedereen die vanaf 5 jaar zelfstandig kan fietsen. Om op een laagdrempelige manier kennis te maken is het mogelijk om proeflessen te volgen. De vereniging stelt een BMX crossfiets, een gecertificeerde helm en handschoenen beschikbaar. Tijdens de NHC kunnen geïnteresseerden in de kantine van de vereniging vragen naar meer informatie of een kijkje nemen op de website www.fcvschagen.nl.

IMG 9026aa BorderMaker

Programma NHC

De inschrijving en training van de NHC op zondag 17 maart begint om 10.00 uur. Om 11.15 uur valt het starthek voor de competitie. De wedstrijden duren tot circa 14.00 uur. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk. Locatie is FCV Schagen aan de Witte Paal 62a in Schagen.