IMG 8425 BorderMaker

Op 5 februari j.l. mochten we onze vaardigheden weer eens etaleren op de kolfbaan van “Huis van Egmond” te Hoogwoud om te proberen dit jaar een klasse hoger te komen. Deze 30 slagen wedstrijden zijn qua uitslagen alleen relevant voor de deelnemers omdat aan het eind van het seizoen pas blijkt of er sprake is van promotie, handhaving of degradatie. We hebben al een aantal van deze wedstrijden gehad en er volgen er binnenkort nog een paar.

Belangrijker was in dit geval dat het voor de meeste kolvers een generale repetitie was voor een van de belangrijkere finales van het jaar nl die van de zestallen, met als tegenstanders Onder Vrienden 2 en Gezellig Samenzijn 3. Geen gemakkelijke wedstrijd als je de uitslagen van de voorrondes in aanmerking nam.

Vooral Onder Vrienden had in de voorwedstrijden al een paar keer genadeloos toegeslagen door zich het merendeel van de te behalen wedstrijdpunten toe te eigenen en zodoende weinig ruimte te laten voor naar adem happende andere teams. Maar… je begint natuurlijk altijd positief.

De Kolfgoden waren echter niet bij ons. Met Gezellig Samenzijn was het verschil in punten telkens bijna te verwaarlozen maar trokken zij iedere keer net aan het goede eind voor een 2e plek en dus 2 wedstrijdpunten. Heel anders was dat t.o.v. Onder Vrienden. Die ploeg zat alles mee waardoor ze grossierden in wedstrijdpunten en na de 1e ronde de volgende tussenstand op het bord stond: Onder Vrienden 20 punten, Gezellig Samenzijn 14 en ODH/SOS 2. De 2e ronde bracht weinig verandering zodat de eindstand uiteindelijk was: Onder Vrienden 40, Gezellig Samenzijn 24 en ODH/SOS 8 punten.

Onder Vrienden werd daardoor de Kampioen Zestallen van 2019. Gefeliciteerd!

Het is, naast het feit dat succes in de finale dus niet altijd is gegarandeerd, al een prestatie om in de finale te staan uit een totaal van 24 wedstrijdteams. Als 3e ben je dan minstens “the best of the rest” en dat mag best even vermeld!

Nieuwe Niedorp heeft de afgelopen jaren steeds meegedaan met finale- en halve finale plaatsen en dat maakt dat de zestallen wedstrijden altijd met plezier worden tegemoet gezien. Op naar oktober voor de start van een nieuwe reeks!

Kolfnieuws 104 wk 08-2019