IMG 8425 BorderMaker

Waar na de laatste voorronde nog de teleurstelling over het niet halen van de halve finale van de zestallen overheerste, kwam al vrij snel de mededeling dat Nieuwe Niedorp toch daarbij mocht aanhaken omdat ze op puntenaantal in het geheel als achtste waren geëindigd, van de deelnemende 24 zestallen, verdeeld over 15 verenigingen.

De halve finales bestonden uit 3 x 3 teams die streden voor een finale plek. Op 4 februari was de confrontatie met onze tegenstanders. Voor OverdeHelft/SOS waren dat: Togido Wormer en Brederode OudKarspel.

Dat deze ploegen aan elkaar gewaagd zijn is genoegzaam bekend, maar de halve finale zou spannend zijn tot de laatste klap. De wisselvalligheid speelde een grote rol plus het feit dat er bijna geen bijtellingen plaats vonden omdat de spelers in dezelfde ronde ook meestal in de dezelfde klasse speelden.

Vwb die wisselvalligheid zijn er series geslagen van 16 tot 56 en alles daar tussen in, en nee, we noemen geen namen!

Wat er tijdens zo’n halve finale gebeurt is nooit te voorspellen.

Na een spannende ontknoping was de einduitslag:

1. OverdeHelft/SOS Nieuwe Niedorp 26 punten

2. Brederode OudKarspel 24 punten

3. Togido Wormer 22 punten.

Bij zo’n uitslag staat bij de spelers die als laatste aantreden het water in de schoenen want…….. 1 goeie klap en de buit is binnen (en reken maar dat er langs de kant wordt meegeteld!) of 1 misklap en je verkloot het hele toernooi voor je ploeg. Gelukkig zat Nwe Niedorp alles mee zodat uiteindelijk, met een minimale marge, de buit werd binnengehaald en men zich kan voorbereiden op de finale met de overige 2 finalisten.

Deze wordt gespeeld op 15 februari in zaal Concordia Noord Scharwoude. Aanvang 19.00 uur.

Tegenstanders zijn :

-Gezellig Samenzijn 3, Zuid Scharwoude en -Onder Vrienden 2, OudKarspel.

Winnen wordt uiteraard belangrijk maar meedoen in een finale met 3 deelnemers (van de totaal 24 die er meededen in de voorrondes) is op zich al een prestatie van formaat!

Publiek voor deze wedstrijd is altijd welkom! Ook goed voor de Kastelein!

Naast de uitwedstrijden gaan ook de interne bezigheden gewoon door, zoals het maandelijkse rondje om de paal. 19 Kolvers deden mee om de eeuwige roem en om hun vaardigheden wat bij te slijpen.

Ex-equo ging het om de de 1e plek met 95 punten tussen Piet Blauw (!) en Gerard Groot. Vooral de slagen 1 t/m 5 van Piet waren indrukwekkend met een totaal van 57 punten. Gerard had er in diezelfde serie weliswaar 59 maar die is superklasse en Piet is nog geen jaar lid en 4e klasse. Simon Entius kroonde zich tot 2e met 93 punten, Jan de Waard werd 3e met 92 punten. De 4e plek was voor Wim Schotsman met 90. Ton Vlaar en Ab Hageman deelden de 5e plaats met 88 punten. Samengevat was er sprake van een algemeen hoog niveau, zonder opmerkelijke uitschieters.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 103 wk 07 2019