mart180118 BorderMaker

Alweer een een hele lange tijd geleden, toen Martien Jimmink de eerste plannen heeft gemaakt om deel te gaan nemen aan de Dakar-Rally had hij een vaste schare fans om zich heen.

Naarmate de plannen concreter werden groeide het aantal fans en toen de Woestijnparty begon te naderen wist iedereen in onze omgeving dat Martien ging deelnemen aan die zware Dakar-Rally en stond achter hem.

Toen de Dakar-Rally van start ging begonnen steeds meer mensen hem te volgen en had menig inwoner uit Kolhorn en omstreken soms een doorwaakte nacht, om vooral niets te missen van deze absolute topper uit het voormalige vissersdorp.

Door zijn nuchterheid en  Westfriese mentaliteit heeft hij het hart van enorm veel mensen gestolen uit heel Nederland en staat de teller ondertussen op duizenden fans.

Iedereen wil natuurlijk met hem op de foto, dat lukte prima op de Woestijnparty, die 15 december j.l. werd gehouden, waarbij de echte fans een flinke duit in het zakje hebben gedaan om dit avontuur mogelijk te maken.

Zaterdag zet Martien weer voet op Nederlandse bodem, hoe groot het gekkenhuis gaat worden, wachten wij rustig af.

Misschien dat de gemeente Hollands Kroon ook nog wel met een cadeautje komt, dan heb ik wel een cadeautip, waar Martien een gat van in de lucht gaat springen; de aanleg van een crossbaan.

Van de aankomstdag zal zaterdagavond een foto-reportage te zien zijn op deze Nieuwspagina.