DSC 2596aa BorderMaker

Budo Yujo op het vaantjestoernooi 4 november 2018.

Op zondag 4 november gingen we met 9 deelnemers naar het vaantjestoernooi. Drie deelnemers deden zelfs mee in twee poules, dit waren Rae, Revi en Ryan. Voor Revi was het zelfs zijn eerste toernooi net als voor Yuri.

We begonnen met de poule voor de deelnemers tot en met 10 jaar. Hier deden Ryan, Revi en King aan mee. Revi en Ryan zaten in dezelfde poule en moesten dus ook tegen elkaar. Revi wist het Ryan de tweede partij flink moeilijk te maken en haalde bijna een full ippon (Dit is dat er op alle drie de fases een volle punt wordt gemaakt). Ryan wist echter goed terug te komen en won uiteindelijk de wedstrijd met een full ippon. Revi en Ryan wisten de overige partijen ook te winnen. King zat in een andere poule en heeft alleen zijn eerste partij verloren. De andere twee partijen heeft hij gewonnen. Daarna was de poule voor de deelnemer van 10 jaar tot en met 12 jaar.

DSC 2615aa BorderMaker

Hier deden Ryan, Revi, Rae, Thijs, Yuri en Coen aan mee.

De eerste partij was voor de teamgenoten Thijs en Coen. Ze begonnen allebei rustig en Thijs wist te winnen met full ippon. Rae wist alle partijen overtuigend te winnen en moest ook een partij tegen Ryan. Ryan wist een inzet van een worp goed over te nemen en krijgt Rae naar de grond. Rae wint uiteindelijk de wedstrijd. Coen verliest ook de tweede wedstrijd maar wist de derde partij overtuigend te winnen. Thijs wint ook de tweede wedstrijd maar verliest de derde partij met een snelle full ippon. Voor Yuri was het een zwaar begin. Hij heeft twee goede tegenstanders waar hij twee keer tegen moest strijden.

DSC 2582aa BorderMaker

De eerste drie wedstrijden verloor hij. Naarmate het toernooi vorderde zag je hem groeien. Hij wist dan ook de vierde partij overtuigend te winnen. Revi heeft het in deze poule zichtbaar zwaarder maar wist zich goed overeind te houden. Hij verliest de eerste partij maar weet de andere partijen te winnen. Bij de laatste partij wint hij met een full ippon. Rae deed vervolgens ook met de poule tot en met 15 jaar.

Hier moest ook zij flink aan de bak. Maar ook hier wist zij alle partijen te winnen. Tegelijkertijd werd er op de andere mat de duo wedstrijden gehouden. Hierbij wordt gekeken welke duo de technieken het mooist uitvoert. Merel en Annika deden hier aan mee. Ze hadden een heel sterk duo waar ze drie keer tegen moesten. Ze hebben alle drie de wedstrijden verloren maar ook zij werden tijdens het toernooi steeds beter en eindigde met knappe cijfers.

Gezien de resultaten kunnen we weer bijzonder trots zijn op onze deelnemers. Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts.

Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Nieuwsgierig geworden? Er is momenteel weer plaats in alle drie de lesgroepen.

Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl.

Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619

Foto's: Ingezonden