IMG 8425 BorderMaker

Met de R al ruimschoots in de maand is het Kolfseizoen met al zijn wedstrijdvormen weer volop van start gegaan. Zowel van de onderlinge wedstrijden als de Bondswedstrijden.

Op 4/10 is het seizoen geopend met het Klokkolven ofwel het “rondje om de paal”. Met een bezetting van 18 man (van de 22) was deze wedstrijd goed bezocht. Dat er in de zomermaanden goed doorgetraind is was duidelijk te merken in de uitslagen. Op een enkele uitzondering na sloeg iedereen in de 70 punten. Dat betekent een gemiddelde van minimaal 7punten per slag en dat is niet verkeerd. Ab Hageman, sinds kort lid en voormalig superklasse kwam aan 101 en was daarmee hoogste, gevolgd door Simon Entius met 93.

De onderlinge wedstrijd werd gespeeld op 18/10. Deze wedstrijd is met bijtelling per klasse, zodat iedereen gelijke kansen heeft om een goede score te halen. De totale bezetting is in 3 groepen verdeeld die strijden om het behalen van de prijzen in de vorm van een lekkere biefstuk. Dat je met die bijtelling gelijke tred kunt houden in elke klasse bewijst de uitslag als gekeken wordt naar de eerste 6. 1.Ab Hageman 100, 2.Bert Klanke 99, 3.Gerard van Stenis 94, 4.Sjaak Groot 92, 5.Ton Vlaar 90, 6.Gerard Groot 89. Op plaats 7 eindigden maar liefst 4 kolvers op 87 te weten Jan Goet, Thijs Ligthart, Jelle Myer en Sjaak Jong. De rest hing daar merendeels vlak onder. Chapeau!

De 1e Bondswedstrijd speelde zich afgelopen week af nl de klasse Kamioenschappen in Andijk. Na de voorrondes hadden 2 kolvers van Nieuwe Niedorp zich geplaatst voor de finale op zaterdag 20/10, te weten Cees de Jong met 79 punten en Simon Entius met 87. Een finale halen is sowieso een prestatie van formaat, maar dat een finale spelen een andere tak van sport is bleek wel uit de uitslagen. Cees sloeg er 11 punten bij en was kansloos voor de Palmares en Simon kwam niet verder dan 26 punten. Niet genoeg voor de hoogste trede op het podium maar dit kampioenschap kent alleen maar prijswinnaars ongeacht het eindresultaat dus 6e wordt je altijd. Petje af voor het behalen van de finale!

De zestallen zijn ook weer aanstaande. Op 29/10 zijn de 1e rondes. Laten we open dat het verloop van deze reeks weer dezelfde spanning laat zien als vorig seizoen.

Kolven is en blijft een gevarieerde en fijne Topsport!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 98 wk 43 2018