20180923 111326 BorderMaker

VV Nieuwe Niedorp ontving zondagochtend oud profvoetballer Yuri Cornelisse voor een speciale voetbaltraining.

Yuri speelde tussen 1996 tot 2010 meer dan 300 wedstrijden in de eredivisie, onder meer voor Fc Groningen, RKC Waalwijk en ADO Den Haag.

Na zijn laatste wedstrijd voor Den Haag verruilde hij de voetbalwereld voor dat van de politie, waar hij inmiddels de positie heeft van zedenrechercheur.

20180923 103750 BorderMaker

De 16 pupillen van O13 en O12 bij Nieuwe Niedorp kwamen erachter dat Yuri het voetballen niet verleerd heeft. Twee uur lang liet de gelegenheidstrainer, die wekelijks zijn eigen hardloop- en bootcampgroepen leidt, de enthousiaste oefeningen doen, die vooral gericht waren op looptechniek en conditie. Maar de oefeningen met een bal aan de voet en het afsluitende partijtje waren toch favoriet en gelukkig was er ook nog tijd voor een lolletje.

IMG 20180924 WA0003 BorderMaker

Voor VV Nieuwe Niedorp is het een mooi gebaar naar de leden om deze training eenmalig aan te bieden. Bij de teams O13 spelen jongens en meiden die zich voor het eerst op een groot veld staande moeten houden. Voor de pupillen O12 gaat dat vanaf volgend seizoen gebeuren. De wedstrijden op het grote veld duren langer en daarbij moeten de spelers grotere afstanden overbruggen. Een goede looptechniek is dan heel welkom, ook als je bedenkt dat de kinderen al stevig in de groei zijn.

Na afloop kreeg iedereen (hoewel ze niet allemaal blij keken) een banaantje voor het harde werken. Koolhydraten zijn belangrijk na een sportieve prestatie.

Foto's: Ingezonden