35329058 1790886567705001 7198200862647255040 n BorderMaker

Op 9 en 10 juni was het tijd voor de afsluiter van het seizoen waar veel pupillen van VV Nieuwe Niedorp naar uit hadden gekeken.

Met de inzet van veel vrijwilligers en betrokken sponsors werd ook dit kampeerweekend een succes. Het weer zat daarbij bepaald niet tegen.

Vier grote legertenten stonden dit jaar in een rij opgesteld op het hoofdveld. Dat kwam mooi uit voor het traditionele potje ouders vs de kinderen, want door het kleinere speelveld hoefden de ouders wat minder te lopen en kon een aangelijnde haring uitkomst bieden om een vrije trap te versieren.

Zaterdag rond het middaguur kwamen de eerste jongens en meiden van O-8, O-9 en O-11 zich al inschrijven voor de kantine. Een waterglijbaan en andere opblaasbare attributen stonden ze al op te wachten. Snel werden stretchers, luchtbedden en slaapzakken in de tenten gelegd en konden de kids los.

Liters limonade gingen er doorheen op de eerste dag, want het was lekker warm. Voor het toernooi werden alle pupillen verdeeld over 10 teams die in poules A en B tegen elkaar uitkwamen. Dit keer waren niet VZV of Winkel de tegenstanders, maar Real Madrid of Juventus. Een hoog niveau dus. Aan de kleine uitslagen te zien, waren de teams aan elkaar gewaagd.

De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsten zich na vier duels voor de kruisfinales die aansluitend gespeeld werden. De teams van Barcelona en Tottenham Hotspur, onder leiding van Koos Gropstra en Mark de Niet, bereikten de finale die op zondag zou worden gespeeld.

Na vijf wedstrijden was het eerst tijd voor patat en frikadellen. Daarna vonden voor de tribune de voorrondes plaats om de penaltybokaal. Sommige penaltynemers kwamen rechtstreeks op blote voeten en druppend van het water van de glijbaan af om achteloos een paar ballen tegen de touwen te schieten.

Na het partijtje tegen de ouders waarbij alle legertenten op hun plaats bleven kwam een buslading moeders met stapels pannenkoeken. Waar die in een kwartier tijd bleven is voor velen een raadsel, maar aan de blije gezichtjes te zien hadden ze goed gesmaakt.

Na de tweede gang deed iedereen in de kantine mee met Oudhollands BINGO en was een enkeling op het voetbal veld nog een gemiste penalty aan het overnemen. De oudste jongens en meiden bereidden zich daarna voor op de spannende dropping en de jongere achterblijvers maakten zich op voor de nacht in hun tenten, waar het niet meteen muisstil zou zijn.

De dropping begon met het invallen van de duisternis bij de carpool plaats van het Verlaat. Daar lagen bootjes klaar om de jongens en meiden over water naar het Skarpet te brengen. Onderweg was er veel lol bij kinderen en begeleiders. Het werd wat onrustig, toen er diverse ongure figuren opdoken (lees: onherkenbaar vermomde ouders) om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Veilig bij het Skarpet aangekomen werden marshmellows geroosterd boven een kampvuur en ging een restantje vuurwerk van Oud en Nieuw de lucht in. Ver na twaalven kwam het spul weer terug op het terrein, waar de nachtwacht inmiddels de scepter zwaaide en iedereen stil moest zijn en vooral in slaap moest vallen.

De volgende dag brak het ochtendgloren al snel aan toen na zessen de eerste kinderen de tent verlieten. Voor iedereen waren er rijk besmeerde kadetjes , fruit en andere etenswaren om de dag goed te beginnen. Er stonden wat finales op het programma tenslotte.

Alle teams van het toernooi speelden met de slaap in de ogen nog een wedstrijdje. De finale tussen Barca en Spurs eindigde in 2-2 waarna penalty’s de prachtige beker in handen brachten van team Barca , dat bestond uit Dio, Suze, Myrthe, Coen, Tony, Boaz en Sem Boon. De penaltybokalen gingen mee met Boaz (JO9) en Mika (JO11) die er het best in slaagden om de keepers Daan en Bryan te passeren. In de voorrondes waren Joep en Thijs ingehuurd om de ballen te keren.

De prijswinnaars werden uitgebreid gehuldigd voor de kantine, maar eigenlijk kende het hele weekend alleen maar winnaars. Een weekend waar zoveel lol is beleefd en dierbare jeugdherinneringen zijn ontstaan, waar vriendschappen voor het leven worden gesmeed.

Als organisatie zijn we ontzettend trots op zoveel vreugde en op de hulp van zoveel vrijwilligers. En omdat voor niets de zon opgaat noemen we graag de gulle gevers van Etos, Koelewijn Autoschade, Klavro, Slagerij Jeroen de Vries, Kramer Airservice, Jan Swier Groente en Fruit, Fred’s Meubel Flooring, Klaver Kaas en de Jumbo supermarkt.

Sponsors zorgen ervoor dat het inschrijfgeld voor de deelnemers laag blijft en alle kinderen van de Niedorper voetbaljeugd kunnen genieten van een uniek evenement.

Op naar volgend jaar!

Foto: Ingezonden