DSC05802 BorderMaker

Zeker vier speelsters van Maedilon VZV EK Selectie Nederlands Beach Handball Team U18 .

Afgelopen weekend werd in Kelkheim vlakbij Frankfurt de Karacho Beach Cup 2018 gespeeld. Het Nederlands Beach Handball team U 18 (voor speelsters onder de 18 jaar) nam daar deel met maar liefst twee teams aan het dames Senioren toernooi. In het Nederlands Beach Handball team U 18 waren er nog zes speelsters van Maedilon VZV in de race voor deelname aan het EK Beach Handball U 18 in Ulcinj Montenegro dat zal worden gehouden van 28 t/m 2 juli 2018. Beide teams kwamen ongeslagen de poule wedstrijden en de kwartfinales door. Helaas lukte het beiden niet om de halve finales naar zich toe te trekken, waarna ze elkaar troffen in de strijd om de derde en vierde plaats.

Tijdens de Karacho Beach Cup werd bijna de gehele definitieve EK-selectie bekend gemaakt wat natuurlijk zorgde voor de nodige emoties. Vanuit Maedilon VZV Beach Handball zijn opgenomen in de EK-selectie Lynn Klesser, Anna Buter, Britt Stammes en Iris Hoekenga. Zij gaan behalve naar het EK in Montenegro ook van 15 t/m 17 juni naar een toernooi in Valencia. Ook een vijfde speelster van Maedilon VZV Lisanne Bakker is nog in de race voor een plek in de definitieve selectie. Dit wordt na het toernooi in Valencia definitief bekend gemaakt.

DSC05876 BorderMaker

Maedilon VZV is met de selectie van deze toppers in elk geval de vereniging met de meeste speelsters in het Nederlands Team U18. Deze talenten zijn met hun eigen teams allemaal al één of meerdere malen Nederlands Kampioen geweest. En uiteraard te bewonderen op aankomende VZV Beach Handball toernooi op 9 en 10 juni op de nieuwe velden op Sportpark de Kogge.

Bovendien komt het complete Nederlands Team U18 aanstaande woensdag 6 juni van 19.00 tot 21.30 uur trainen op de prachtige nieuwe velden van Maedilon VZV.

Foto 1 : De zes speelsters van Maedilon VZV die met het Nederlands Team U18 deelnamen aan de Karacho Cup in Frankfurt. v.l.n.r.: Iris Hoekenga, Anna Buter, Lynn Klesser, Lisanne Bakker, Jenny Mooij en Britt Stammes.

Foto 2: Het Nederlandse Team U18 met begeleiders tijdens de Karacho Cup