IMG 8425 BorderMaker

Met nog een keer of vier te gaan nadert de onderlinge kolfwedstrijd zo langzamerhand z’n ontknoping en wordt er bekend gemaakt wie zich kampioen van het seizoen 2017/2018 mag noemen.

Tot voor kort waren de deelnemers in 3 groepen ingedeeld waarvan de 1e twee in de prijzen( lees biefstukken) vallen. Een prettige traditie die we nog lang vol gaan houden. Sinds kort mogen we een 4e groep aan het geheel toevoegen. De luxe van toetreding van minimaal 8 nieuwe leden heeft daarvoor gezorgd.

De 4e groep is ontstaan om deze kolvers niet onmiddellijk in het normale strijdgewoel te mengen maar ze een inspeelperiode te geven voordat ze volledig losgaan. En geloof me, gezien het spelniveau kunnen de leden die langer lid zijn hun borst natmaken!

De concurrentie komt eraan!

De uitslagen:

Groep 1        
1.       Renny Donker 99   punten
2.       Jan Goet 90   punten
Groep 2        
1.       Ton Vlaar 99   punten
2.       Thijs Ligthart 95   punten
Groep 3        
1.       Cees de Jong 91   punten
2.       Jan de Waard 82   punten
Groep 4        
1.       Hans de Graaf 63   punten
2.       Jelle Meyer 59   punten

Je zou hier uit kunnen concluderen dat groep 4 nog wat achterblijft, maar in aanmerking genomen dat een paar keer hiervoor de scores niet boven de 50 uitkwamen, is de progressie duidelijk waarneembaar, en dat is een goede zaak. 1 Uitzondering moet worden vermeld: Wim Bakker had eigenlijk de 1e prijs in groep 4 met 76 punten, maar gaf aan thuis nog een vriezer vol met biefstuk te hebben en gunde de prijs aan een ander. Tja, als je af en toe “een blauwe” slacht dan gebeurt dat. Die 76 punten staan echter wel genoteerd en misschien heeft dat nog gevolgen voor de rangorde in het club kampioenschap maar dat zien we later dan wel weer.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..(Ook voor belangstellende vragen over het Kolven)

Kolfnieuws 95 wk 11 2018