IMG 4610aa BorderMaker

OBS De Snip uit Nieuwe Niedorp heeft al meerdere keren de eerste prijs van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de Openbare basisscholen in de voormalige gemeente Niedorp mee naar huis mogen nemen.

Dit jaar was de school oppermachtig, want alle vier de teams wisten de top-4 te bereiken. De scholen gingen dit jaar voor de 26e keer de strijd met elkaar aan op het sportcomplex van v.v. Winkel.

IMG 4639aa BorderMaker

De Mient, De Kolk (voor de laatste keer), De Snip, en Op Avontuur waren met meerdere teams aanwezig. Naast de leerkrachten was er ook hulp van ouders of andere familieleden. Elke school had wel een paar talenten rond lopen in het veld die de doelpunten op hun naam wisten te zetten.

IMG 4646aa BorderMaker

Het toernooi is zesentwintig jaar geleden ontstaan, toen enkele onderwijzers van verschillende scholen in de omgeving het nieuwe sportevenement gingen organiseren. In het verleden werden de wedstrijden in Schagen gehouden, maar de scholen uit onze regio kwamen nooit aan de beurt om de winnaar te worden, omdat er een te groot niveauverschil was. Nu het toernooi met openbare scholen uit ons eigen gebied wordt gehouden, is de binding van de verschillende scholen een stuk groter geworden.

IMG 4663aa BorderMaker

De einduitslag:

01 Snip 1
02 Snip 2
03 Snip 4
04 Snip 3
05 Avontuur 3
06 Mient 2
07 Mient 1
08 Kolk 2
09 Kolk 1
10 Avontuur 1
11 Mient 3
12 Avontuur 2