Sas005

Sas006

De St. Antoniusschool: ‘In je sas op de SAS’.

Wat vinden wij belangrijk?

Wij willen dat de leerling iedere dag met plezier naar school gaat en zich goed ontwikkelt. Daarom werken we aan een goede sfeer op school, waarin kinderen, ouders en leerkrachten zich veilig en vertrouwd voelen. Dat veilige gevoel geeft de basis om te komen tot een open houding ten opzichte van elkaar en het onderwijsleerproces. Vandaar ons motto: IN JE SAS OP DE SAS.

Samen met leerkrachten, leerlingen en ouders werken we aan een optimaal schoolklimaat. Daarin kunnen de kinderen zich ontwikkelen tot zelfstandige en weerbare mensen.

Om dit gestalte te geven werken we met de methode “De Vreedzame School”.

Sas003

Sas001

Het werken in groep 1 – 2

In de kleutergroepen werken we aan de basisontwikkeling. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind om het zo telkens een stap verder in zijn of haar ontwikkeling te brengen. We werken daarbij vanuit de belevingswereld van kinderen om zo tot een optimale betrokkenheid te komen. Daarom werken we met thema’s in de kleutergroepen. Onlangs was dit het thema; ‘Restaurant’. Bij een thema worden regelmatig excursies/ uitstapjes georganiseerd om het voor de kinderen nog meer levend en aanschouwelijk te maken. Binnen de organisatie en werkwijze van een kleutergroep kunnen we gemakkelijk aansluiten bij de verschillen van de individuele leerlingen.

Het schoolthema is dit schooljaar ‘Techniek’.

Door de hele school heen vinden activiteiten plaats rond dit thema. Er is vindt een afsluiting plaats waar de kinderen aan de ouders presenteren wat ze over techniek geleerd hebben.

Sas005

Sas002

Het werken vanaf groep 3

Vanaf groep 3 gaan de methoden een steeds grotere rol spelen en wordt er meer programmagericht gewerkt. Elk kind heeft andere onderwijsbehoeften. Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden.

Speerpunten:

Er is altijd aandacht voor het verbeteren van de schoolresultaten. We willen dat onze leerlingen uitstromen op een zo hoog mogelijk niveau, passend bij hun kwaliteiten en talenten.

De afgelopen 2 schooljaren is er veel tijd en aandacht besteed aan het verbeteren van ons leesonderwijs. Dit start met het hebben van leesplezier. Lekker lezen op de leesbank in de centrale hal of een mooi boek uit kunnen zoeken in de goedgevulde schoolbibliotheek helpt daarbij!

Sas004

Verdere informatie is te vinden op de website van school. Daar vindt men ook de schoolgids met een schat aan informatie over de school. www.antoniusschoolnieuweniedorp.nl

RKBS St. Antonius

De Meet 1

1733 AZ  Nieuwe Niedorp

0226-411365

www.antoniusschoolnieuweniedorp.nl