IMG 7454-BorderMaker

De MR-en en de Verkeersouders van SAS en Mient wachten nu al bijna een jaar op aanpassingen van de gemeente om de verkeerschaos rond half 9 in goede banen te leiden.

Dat schiet niet erg op. We gaan nu zelf maar het een en ander uitproberen.

Wilt u ons a.u.b. helpen daar een succes van te maken?

Dat kan door de onderstaande aanwijzingen op te volgen.

Als u donderdag 13 november op school komt, zijn er een aantal markeringen aangebracht.

- Met borden aan de lantaarnpalen maken we de verplichte rijrichting duidelijk: Iedereen (ook ouders van De Mient en ook als u een vrij parkeervak aan de Mientzijde spot) rijdt aan de SAS-kant het grote parkeerterrein op en verlaat het schoolterrein aan de Mient-zijde.

- Recht voor de Mient-ingang zijn in de uitrit 2 vakken met een parkeerverbod aangebracht op de bestrating, zodat er ruimte is voor 2 auto’s naast elkaar om het terrein af te rijden.

- We hebben voorsorteer-pijlen aangebracht: één voor links af richting winkelcentrum en één voor rechtsaf richting Dorpsstraat Winkel.

- Van de parkeervakken aan één zijde van het grote terrein gelegen voor de SAS is een Kiss & Ride zone gemaakt. Wij hebben die in onze moerstaal ZOENEN & GAAN genoemd. Het is de bedoeling dat u daar uw kind zoent en direct verder rijdt. U hoeft niet netjes in het parkeervak te gaan staan, maar mag parallel aan het schoolplein stilstaan. Dus niet mee naar binnen gaan. Dat moet volgens ons vanaf groep 4 of 5 toch echt kunnen.

- Er zijn een aantal tegelpaadjes door de lage begroeiing aangelegd, zodat de kinderen snel op het schoolplein kunnen komen vanaf de Zoenen & Gaan-zone.

- De andere parkeervakken aan SAS-kant en Mient-zijde zijn voor ouders die hun kind(eren) helemaal in de klas willen brengen.

- De parkeervakken aan de zijkant van de school zijn voor het onderwijzend personeel.

- Denkt u ook aan de mogelijkheid om te parkeren bij het winkelcentrum en door het park wandelend uw kind(eren) op school te brengen.

- Ook kunt u bij grote drukte ( in uw vertrekrichting) langs de Nieuwe Niedorperweg in de berm parkeren.

- Het plan om van het asfaltpad voor de scholen een ONVERPLICHT FIETSPAD te maken, heeft al in de Staatscourant gestaan. Daarmee komt een einde aan het levensgevaarlijke parkeren in het gras naast het asfaltpad. Went u daar alvast aan door de auto daar NU AL NIET MEER te parkeren.

- Fietsers uit Winkel doen er verstandig aan allemaal via het fietspad (Niet door het gras) in het park de school aan de achterkant te benaderen.

IMG 7452-BorderMaker

De dagen en week na de aanpassingen lopen er mensen van de verkeerscommissie rond op het parkeerterrein. Ze zijn te herkennen aan een geel hesje. Wilt u a.u.b. een aanwijzingen respecteren en SAMEN MET HEN een veilige situatie voor uw en alle andere kinderen creëeren.

plattegro1a