IMG 8687 640x480-BorderMaker

Tijdens het feest van Sint Maarten gaan veel kinderen uit Noord-Holland met hun lampion langs de deuren.

Ze zingen Sint Maartenliedjes en verwijzen hiermee naar het verhaal van Sint Maarten die zijn mantel met de bedelaar deelde.

- Sint Maarten op z’n paard is aanwezig bij de start van het feest.

- Feestelijke Sint Maartenstoet door ’t Veld naar de Martinuskerk

- Even iets voor een ander doen: opening van de actie voor Metakids

Sint Maarten in ‘t Veld

In ’t Veld is het feest van Sint Maarten dit jaar extra bijzonder. De Rooms-Katholieke parochie van ’t Veld is vernoemd naar Sint Maarten. Daarom werken deze parochie en basisschool De Marinx samen om de onderlinge verbondenheid in ’t Veld te onderstrepen. Op 11 november verzamelen kinderen uit de omgeving zich om 17 uur met hun lampion bij de basisschool aan de Zwarteweg in ’t Veld. Daar wordt het feest geopend door Sint Maarten op z’n paard die z’n mantel ook echt zal delen met de bedelaar. Daarna gaan de leerlingen samen met Sint Maarten op z’n paard in een optocht met hun lampion al zingend door het dorp. Leerlingen van De Marinx dragen hierbij de parochiestaf met de afbeelding van de Heilige Martinus (Sint Maarten) De optocht gaat langs het verzorgingshuis Maria Mater naar de Martinuskerk aan de Rijdersstraat. Na een korte feestelijke bijeenkomst in de kerk kan het keuvelen beginnen.

Even iets voor een ander doen: actie Metakids

Sint Maarten is het feest om even iets voor een ander te doen. Daarom een goed moment om een bijzondere actie te starten. Een van de kinderen uit het dorp heeft een stofwisselingsziekte. Hiervoor is Sven Baas een actie gestart voor Metakids, een organisatie die zich bezig houdt met onderzoek naar deze zeldzame ziekte. Sven zal met een aantal kameraden een tocht maken naar de Noordkaap om aandacht te vragen voor zijn actie. ‘Een ultieme rally voor de toekomst van een ander.’ Tijdens de opening van het feest van Sint Maarten bij basisschool De Marinx zal ook de lege flessenactie voor Metakids officieel gestart worden. De versierde auto die naar de Noordkaap gaat zal dan ook gepresenteerd worden.

Meer info kunt u vinden op www.thebaasbrothers.nl