IMG 8687 640x480-BorderMaker

Op woensdag 17 september hebben de leerlingen van 19 Rooms-katholieke en interconfessionele basisscholen in de kop van Noord-Holland die vallen onder stichting Sarkon een vrije dag.

De juffen en meesters gaan deze dag op ‘schoolreis’ tijdens Sark-On-Tour. Ook de leerlingen van RKBS De Marinx en RKBS Sint Antonius hebben op deze dag vrij. Sinds 2011 horen deze scholen bij Sarkon.

Na een inspirerende opening in schouwburg De Kampanje in Den Helder worden de leerkrachten met bussen vervoerd naar één van de Sarkonscholen in de gemeente Den Helder, Hollands Kroon, Schagen of Texel. Op alle scholen van Sarkon worden workshops gegeven door een aantal gepassioneerde leerkrachten. De leerkrachten laten zien waar ze succes mee hebben gehaald en waar hun passie ligt voor het onderwijs. Na de lunch op een van de scholen worden de leerkrachten wederom vervoerd naar een andere school voor een tweede workshop.

Zo'n 400 leerkrachten ontmoeten tijdens deze dag collega's van andere scholen. De inspirerende workshops zijn zeer uiteenlopend: van onderwijsvernieuwingen tot kinderyoga. Hierbij worden de digitale middelen op de scholen veelvuldig ingezet. Bij enkele workshops komen zelfs een aantal kinderen op hun vrije dag naar school om aan meesters en juffen die te gast zijn te vertellen wat ze zo aanspreekt aan het onderwijs op hun school.

Met deze dag wil Sarkon de onderlinge verbondenheid onderstrepen en benadrukken dat Sarkon een lerende organisatie is: ‘door de krachtenbundeling van scholen wordt er gezamenlijk gewerkt aan goed onderwijs, waarbij iedere school z'n eigenheid heeft. De kwaliteit van het onderwijs is niet mogelijk zonder de gepassioneerde leerkracht.’

De feestelijke dag wordt afgesloten in de Stadshal in Den Helder. De dag wordt geopend en afgesloten door Richard Engelfried.