IMG 9094 640x480aaaa-BorderMaker

Op 15 mei a.s. organiseert Stichting Surplus, samen met een aantal andere schoolbesturen in de Kop van Noord-Holland, een dag voor gelijkwaardigheid en tégen discriminatie.

Ook op De Mient wordt op 15 mei extra aandacht besteed aan de kernwaarden van de democratie: vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Er komen namelijk steeds meer geluiden uit de samenleving waaruit blijkt dat die kernwaarden in Nederland en in Europa onder druk staan.

De Mient en het bestuur van Surplus zijn van mening dat een (openbare) school discriminatie dient af te wijzen. Op school tonen wij oprechte interesse in elkaar zonder oordeel over onze verschillen. In de media en in de politiek wordt hiermee anders omgegaan. Daardoor worden onze leerlingen regelmatig geconfronteerd met ongenuanceerde en discriminerende uitlatingen. Ook (het gevolg van) pesten haalt steeds vaker het nieuws. Wij willen hieraan graag aandacht besteden. Dat doen wij in de week vóór de Europese verkiezingen omdat het thema dan in de media ook weer zal oplaaien.

Op de scholen van Surplus gaan de lessen op 15 mei over de wijze waarop discriminatie conflicteert met een samenleving waarin iedereen mee mag doen. Scholen doen dat op hun eigen manier. De ene school leest Kikker en de vreemdeling, de andere school heeft het over pesten. En op sommige scholen zullen de leerlingen ervaren – via rollenspel - wat het is om te worden gediscrimineerd.