IMG 9237aa BorderMaker

Voor het derde jaar op rij organiseerde de basisscholen in Nieuwe Niedorp zelf het Verkeersexamen.

IMG 9233aa BorderMaker

Op woensdagmorgen stapten in totaal bijna honderd leerlingen van OBS De Mient, RKBS Sint Antonius en OBS De Snip op de fiets, om deel te nemen aan dit verkeersexamen.

IMG 9240aa BorderMaker

Onderweg hadden veel vrijwillig(st)ers plaatsgenomen op plekken, waar het oversteken soms een beetje lastig was en zo kon er ook worden gekeken of iedereen zich aan de verkeersregels hield.

IMG 9245aa BorderMaker

Tijdens het rondje van zeven kilometer lang, kwam men een aantal punten tegen, waar de zweetparels op het gezicht kwamen, omdat daar extra verkeer was.

IMG 9254aa BorderMaker

Gelukkig kwam iedereen weer veilig op het eindpunt bij de Niedorphal in Winkel, waar tevens de start plaatsvond.

IMG 9259aa BorderMaker

Het was soms even extra druk op de weg en dit zorgde bij de leerlingen soms voor flink billen knijpen, als er een druk kruispunt werd bereikt.

IMG 9261aa BorderMaker

Een woord van dank is er natuurlijk voor alle vrijwillig(st)ers die dit mogelijk hebben gemaakt en ook de EHBO, die gelukkig niet echt in actie hoefde te komen.

IMG 9268aa BorderMaker

Iedereen moet nog even wachten op de uitslag, binnenkort weten de leerlingen of ze wel of niet geslaagd zijn voor het praktijkexamen.

Na afloop kregen alle kinderen een ijsje die aangeboden werd door de Jumbo-Supermarkt in het Winkelhart te Nieuwe Niedorp.