Eerste paal De Keet Nwe Niedorp BorderMaker

Kinderen slaan eerste paal nieuw kindcentrum De Keet

Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) breidt de vestigingen van De Keet uit met een nieuw kindcentrum voor 0 t/m 12-jarigen in Nieuwe Niedorp. Maandag 8 april is symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand.

Kinderen en leerkrachten van basisscholen OBS de Mient en RKBS St. Antonius, pedagogisch medewerkers en de kinderen van De Keet uit Winkel, een aantal medewerkers van het Bureau Bestuur en Ondersteuning en andere belangstellenden in en om brede school 'De Oude Boomgaard’ waren aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis.

Na een kort woordje van directeur-bestuurder Joost Korver (SKDH) en van wethouder Mary van Gent werd het doek onthuld met daarop een afbeelding van het kindcentrum. "Een aanwinst voor het dorp", noemde een ouder het pand dat in boerderijstijl wordt gebouwd.

Daarna kwam het echte werk: de mouwen werden opgestroopt en de bouwhelmen gingen op. De wethouder en de directeur-bestuurder werden een flink handje geholpen door kinderen van de naastgelegen basisscholen. De kinderen trokken om het hardst aan de touwen van de oudhollandse heistelling waarmee de paal de grond in ging. De activiteit had een 'knallend' einde vanwege het klappertje dat op de paal was gelegd. Kaartje aan de toekomst

De komende weken kunnen kinderen van De Keet, OBS de Mient, RKBS St. Antonius maar ook kinderen van andere scholen die dat leuk vinden, een kaartje aan de mensen van de toekomst sturen. Alle kaartjes worden verzameld en in een 'schatkist' in de fundering van het nieuwe kindcentrum geplaatst.

SKDH koerst op opening van het nieuwe kindcentrum aan het begin van het nieuwe schooljaar 2019/2020.

Foto: Ingezonden