IMG 6820aa BorderMaker

AZ-spelers aanwezig bij aftrap Rabo AZ Foodtour op 65 scholen

De AZ-selectie was dinsdagochtend 5 maart verdeeld over 65 basisscholen in Noord-Holland om de aftrap te doen van de Rabo AZ Foodtour. De Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat.

IMG 6796aa BorderMaker

100 klassen op ontdekkingstocht

Maar liefst 100 klassen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Vanuit onze regio kregen de volgende scholen een bezoekje van een aantal spelers van AZ; Obs de Mient en de Snip uit Nieuwe Niedorp en RKBS de Marinx in ‘t Veld.

IMG 6824aa BorderMaker

Gezond eten is belangrijk

Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Gezond eten is belangrijk voor profvoetballers, maar zeker ook voor kinderen. Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas voorgeschoteld. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.

IMG 6844aa BorderMaker

Weet wat je eet

Dankzij GreenPort Noord-Holland Noord en LTO Noord kunnen klassen een teler in de buurt bezoeken. Hier leren ze dat er veel voedingsproducten die ze eten gewoon uit Noord-Holland komen. Marbel de Graaf-Montsma, bestuurslid van LTO Noord: “De agrarische sector is beeldbepalend in Noord-Holland. Met ruim 5000 agrarische bedrijven zijn wij een ‘proeftuin’ voor Nederland. Zo leuk dat we kinderen dit nu ook kunnen laten beleven”.

IMG 6851aa BorderMaker

Unieke samenwerking

Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour samen met AZ Alkmaar en Greenport Noord-Holland Noord. Begin dit jaar sloten de zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. En nu is LTO Noord ook aangesloten. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat we het lesprogramma inhoudelijk nog sterker kunnen maken,” sluit Bob van der Hout, directeur Food & Agri bij de Rabobank af.