IMG 6426aa BorderMaker

Vrijdag werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de Openbare basisscholen in de voormalige gemeente Niedorp voor de 28e keer gehouden op het sportcomplex van v.v. Winkel.

Omdat er in de afgelopen jaren al vier openbare scholen zijn verdwenen uit de voormalige gemeente Niedorp, gaat het nu nog tussen teams van drie scholen. Op Avontuur uit Kolhorn en De Mient en De Snip uit Nieuwe Niedorp.

IMG 6444aa BorderMaker

Het weer wilde deze dag niet helemaal meewerken, werden alleen de poulewedstrijden afgewerkt en daaruit is de einduitslag opgemaakt.

Een speciaal woord van dank is er voor de scheidsrechters en coaches, want zonder hen is er geen toernooi.

Het toernooi is achtentwintig jaar geleden ontstaan, toen enkele onderwijzers van verschillende scholen in de omgeving het nieuwe sportevenement gingen organiseren.

IMG 6440aa BorderMaker

In het verleden werden de wedstrijden in Schagen gehouden, maar de scholen uit onze regio kwamen nooit aan de beurt om de winnaar te worden, omdat er een te groot niveauverschil was. Nu het toernooi met openbare scholen uit ons eigen gebied wordt gehouden, is de binding van de verschillende scholen een stuk groter geworden.

Einduitslag:

 Plts   School Punten
1   Snip 3 15
2   Avontuur 1 11
3   Snip 1 10
3   Snip 2 10
3   Avontuur 2 10
3   Mient 1 10
7   Mient 2 4
8   Mient 4 2
9   Mient 3 0