Foto canvassen 640x480

De fractievergadering van de PvdA Hollands Kroon zal gehouden worden op donderdag 16 oktober, 20.00 uur in 'De Mafkikker', Dorpsstraat 36, in Oude Niedorp (ingang links, onder de luifel).

Het overleg is openbaar en de fractie nodigt belangstellenden uit om zaken van belang onder de aandacht van de fractie te brengen. Aanmelden is niet nodig maar wordt wel op prijs gesteld. De fractie en eventueel belangstellenden kunnen ingaan op de onderwerpen die tijdens de volgende raadsvergaderingen worden behandeld. Dat zijn in de eerste plaats alle belangrijke regelingen rond wat we noemen het sociaal domein: de nieuwe taken van de gemeente op gebied van werk en inkomen, jeugdzorg, zorg en ondersteuning. Het beleidsplan is uitgewerkt en de gemeenteraad wordt nu gevraagd de uitwerkingen goed te keuren.

Voorts komt opnieuw op de agenda de toekomst van de peuteropvang, een voortzetting van de discussie in de vorige raadsvergadering over voor- en vroegschoolse educatie. Verder bespreekt de raad de vernieuwde plaatselijke verordening, het delegatiebesluit, ontwikkelingen rond het regionaal haven gebonden bedrijventerrein en de herziening van het bestemmingsplan buitengebied Wieringermeer. Belangrijkste onderwerp is wellicht de gemeentelijke begroting en de bezuinigingen voor 2015.