d66

D66-fractievoorzitter Niels Busker zal tijdens de raadsvergadering van 25 september a.s. terugtreden uit de gemeenteraad van Hollands Kroon.

Door de recente snelle groei van zijn vorig jaar gestarte onderneming, Bureau Busker Technisch Vastgoedmanagement, is zijn raadslidmaatschap niet meer goed te combineren met zijn werk en jonge gezin. Zijn zetel zal overgaan naar Piet-Wim Klaver. Zittend raadslid Liesbeth Vlietstra-Wouterse zal de nieuwe fractievoorzitter worden.

Niels Busker is sinds 2011 lid van de gemeenteraad en hij heeft in de eerste raadsperiode van Hollands Kroon het denkgoed van D66 goed op de kaart gezet. Door Buskers enorme inzet en persoonlijke politieke stijl heeft D66, ondanks een enkele zetel, toch een duidelijk herkenbaar geluid laten horen. Zijn speerpunten in de afgelopen raadsperiode waren onderwijs en het sociaal domein, hetgeen zich in zetelwinst heeft vertaald tijdens de laatste verkiezingen.

Piet-Wim Klaver (Winkel) is werkzaam als bedrijfsadviseur bij Klaver Creative Control en is mede-eigenaar van het internetbedrijf Internetblik BV. Hij is sinds de start van D66 in de gemeente Hollands Kroon actief in het afdelingsbestuur en sinds de laatste verkiezingen maakt hij deel uit van de steunfractie. Tevens is hij medeauteur van het verkiezingsprogramma. In de nieuwe fractiebezetting zal Liesbeth Vlietstra-Wouterse, naast het voorzitterschap, de portefeuilles onderwijs, ruimtelijke ordening en het sociaal domein voor haar rekening nemen. Piet-Wim Klaver zal zich in de fractie voornamelijk bezighouden met de onderwerpen financiƫn, economie, ondernemerschap en duurzaamheid.