d66

In de Wieringermeer zijn 4 inwoners in actie gekomen na de oproep van de gemeente om een bijdrage te leveren aan de uitwerking van het accommodatie beleid.

Het oude gemeentehuis staat leeg , een robuust en kenmerkend pand in een van de 4 hoofd kernen in Hollands Kroon, in Wieringerwerf. Een kans voor bewoners en veel verenigingen in de Wieringermeer om hun culturele en sociale activiteiten te centreren en elkaar te ontmoeten in één gebouw . D66 vindt dit een geweldig initiatief waarmee, aan de wens van de gemeente om participatie van de burger en inzet van de eigen kracht te bevorderen, gehoor is gegeven. Verenigingen en veel bewoners in de Wieringermeer zijn enthousiast over de voortvarendheid waarmee het plan wordt uitgewerkt. De gemeente heeft positief gereageerd op de voorstellen van de initiatiefgroep maar wil dit mee laten lopen in het tijdpad en de uitwerking van het accommodatie beleid. Dit burger initiatief kan rekenen op een breed draagvlak binnen de Wieringermeer bevolking. Dat draagvlak kan nog breder worden indien er duidelijk sprake is van voortgang in de plannen. Daarom bepleit D66 dat bestuur en initiatief groep nu de krachten bundelen in de voorbereidingen om dit initiatief tot een succes te maken en dat het naadloos zal passen binnen de kaders van het accommodatiebeleid.

D66 pleit in dit ontwikkelingsproces voor : Een verdere uitwerking van de financiële onderbouwing , zodat een solide basis is gegarandeerd voor de komende 10 jaar. Het zoeken naar een organisatievorm die recht doet aan gezamenlijk de verantwoording nemen voor het beheer en functioneren van alle activiteiten in de “Cultuur schuur”. Een vereniging of coöperatie structuur past bij het mogelijk motto voor dit plan “voor ons en door ons” Een bestuur dat deze initiatief groep ondersteunt en faciliteert bij de plan uitwerking met daarin een gedegen financiële en organisatie paragraaf . En een bestuur dat anticipeert op de plannen van de initiatief groep en in overleg met hen nu stappen onderneemt om verdere kaalslag en verpaupering van het gebouw te voorkomen. Op basis van een grondige integrale voorbereiding kan dan wellicht binnen een paar maanden een verantwoord besluit worden genomen . Het zou toch geweldig zijn als we samen, bestuur en inwoners, voor elkaar krijgen dat ”de Cultuurschuur” als kloppend hart van de Wieringermeer in 2014 zijn deuren kan openen.

Namens fractie en bestuur van D66 Hollands Kroon,

Niels Busker, fractievoorzitter

Liesbeth Vlietstra- Wouterse , lid steunfractie