gl18 BorderMaker

ZAL DE EU DE LANDBOUW EN VEETEELT GAAN VERDUURZAMEN?

VERKIEZINGSCAFÉ 17 MEI 2019, 19.30-21.30 UUR

CENTRUM DE NIEUWE NES, SCHOENMAKERSPAD 1, 1741 XM SCHAGEN

Voor de Kop van Noord-Holland zijn een duurzame agrarische sector, leefbaarheid van het landelijk gebied en biodiversiteit belangrijke onderwerpen. De Europese Unie is van grote invloed op de kwaliteit van lucht, water en bodem, diervriendelijkheid, geoorloofde gewasbescherming en biodiversiteit. Zij kan een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van de agrarische sector.

Onderwerpen zijn:

- Kunnen de landbouwsubsidies ook subsidies voor verduurzaming worden?

- Is grootschalige biologische landbouw en veeteelt in Europa mogelijk?

- Hoe verbeteren we de lucht- en waterkwaliteit in Europa?

- Wat doet de EU tegen klimaatverandering?

Sprekers zijn:

Claudia Hofemann, GroenLinks-kandidaat Europees Parlement;Mariët Roeper, biologische veeteler en bestuurslid van LTO Texel.

Iedereen is van harte welkom. De zaal is open van 19.00 tot 22.00 uur.

Citaat Claudia Hofemann:

“Ik ben ervan overtuigd dat de echte veranderingen rondom het milieu en de leefomgeving een basis krijgen door Europese regelgeving. Verbeteringen rondom mobiliteit, lucht- en waterkwaliteit, Natura 2000, etc. kunnen zonder Europese regelgeving niet integraal worden aangepakt. De effecten hiervan zouden zichtbaar, voelbaar en bereikbaar moeten zijn voor alle bevolkingsgroepen. Als lid van het Europees Parlement wil ik dit proces naar een sociale vergroening versnellen, beleid dat Europa voor iedereen leefbaar maakt en waar participatie voor iedereen mogelijk is.”