Foto Kreileroord 640x480

Op zaterdag 1 februari is de Partij van de Arbeid Hollands Kroon langs de deuren geweest in Kreileroord.

Een grote groep vrijwilligers, waaronder Tweede Kamerlid Marith Rebel, ging in Kreileroord langs de deuren om aan bewoners te vragen hoe het dorp hun bevalt.

De bewoners reageerden zeer positief dat de PvdA langs kwam om te vragen wat er speelde in hun dorp en wat er verbeterd kan worden.

De meeste bewoners in Kreilerood voelen zich wat benadeeld ten opzichte van andere dorpen, ze krijgen een etiket opgeplakt. Dit is helemaal niet nodig, Kreileroord is een fantastisch dorp om in te wonen. Kreileroord is gewoon een volwaardig dorp binnen onze gemeente’ zegt lijsttrekker Jan Steven van Dijk van PvdA Hollands Kroon. Jan Steven van Dijk is ook blij om te horen dat de bewoners van Kreileroord tevreden zijn met de Belbus, een idee dat door hem van harte is ondersteunt ‘De bewoners vinden de rustige woonomgeving en de gezellige buurt grote pluspunten’ vervolgt PvdA woordvoerder Paul Medema. ‘De bewoners zijn minder te spreken over de communicatie vanuit de gemeente, vaak wordt er niet of laat gereageerd op verzoeken, ook de staat van de verschillende steegjes is een groot minpunt’. De PvdA heeft de inwoners ook de vraag gesteld of ze van plan zijn om op 19 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, de meeste bewoners zijn van plan om te gaan stemmen.

De gegevens die voortkomen uit deze gesprekken worden verwerkt en binnenkort verspreid in de buurt. De lokale politici van de PvdA nemen de resultaten mee in de gemeenteraad en/of in het lokale ombudsteam.