d66

De fracties van D66 en VVD hebben maandagavond 27 januari een debat aangevraagd met wethouder Van Dijk; dit buiten de reguliere vergaderagenda om.

De fracties maken zich zorgen over de voortgang van de bouw van de scholen in Slootdorp en Hippolytushoef. Hoewel wethouder van Dijk vorig jaar heeft toegezegd, samen met betrokken partijen, op zoek te gaan naar de beste locatie voor de nieuwe scholen, komen ouders en medezeggenschapsraden meer en meer in verweer tegen de wijze waarop dit gaat.

De voorgenomen locaties voor de beide scholen stonden tijdens de raadsvergadering van september 2013 al ter discussie. Bezwaren vanuit de medezeggenschapsraden, de ouders, omwonenden en omliggende bedrijven leidden tot een verzoek van de raad om de locatiekeuze te heroverwegen. De raad stemde hiervoor in met het voorstel van D66 en de VVD om deze keuze vrij te laten in het raadsbesluit. Met de toezegging van de wethouder om de locatiekeuze, in overleg met betrokken partijen, opnieuw tegen het licht te houden is de raad vervolgens akkoord gegaan met de reservering van in totaal ruim 12,5 miljoen euro. Beide fracties moeten echter constateren dat de informatieverstrekking door de wethouder voor verbetering vatbaar is. De citaten uit zijn mond in de media zijn tegenstrijdig. Ouders en medezeggenschapsraden reageren daarop. D66 en de VVD vinden dit zorgelijk en hebben verzocht om een verhelderend debat met de wethouder met als doel het proces geheel transparant te maken en tot een goede afstemming te komen met betrokkenen.