THUISHUIS BorderMaker

SHK Senioren Hollands Kroon vereren de Stichting Thuishuis Winkel en de Stichting Hospice Hollands Kroon met een cheque van € 250,-.

Het is een goede gewoonte van de SHK – Senioren Hollands Kroon om af te zien van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Fractie en besuur vinden het beter om dit geld jaarlijks te besteden aan één of meer goede doelen. Lijsttrekker gaf een toelichting. “ Wij van de SHK - Senioren Hollands Kroon hebben er dit jaar niet lang over gedaan om twee projecten aan te wijzen die we het waard vonden een cheque van € 250,- te overhandigen. Burgerinitiatief staat tegenwoordig hoog in het vaandel, ook bij de SHK – Senioren Hollands Kroon, en burgers die zich voor dergelijke doelen inzetten verdienen een grote pluim”.

Het Thuishuis spant zich er voor in om alleenstaande ouderen die om diverse redenen liever niet meer alleen willen wonen een woonplek te bieden die aan deze vraag kan voldoen. Het is bedoeld voor ouderen die redzaam genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen, maar dit graag binnen een vertrouwde omgeving doen. Daarom biedt het Thuishuis een ruimte aan waar 6 ouderen een eigen appartementje hebben, maar gezamenlijk kunnen koken en eten en, indien ze dat willen, elkaar kunnen ontmoeten in de gezamenlijke ruimte.

Het doel van de Stichting Hospice behoeft geen nadere toelichtig. Inwoners van Hollands Kroon, die in hun laatste levensfase verkeren, een liefdevolle opvang creëren in hun eigen omgeving, waar ook de begeleiding van hun vertrouwde huisarts verzekerd is. Een initiatief die in onze gemeente zeker aan een behoefte tegemoet komt. Beide Stichtingsbesturen gaven aan dat realisering van hun plannen volgens hun verwachtingen niet al te lang meer zouden duren.

Foto: Ingezonden