Onafhankelijk hollands Kroonaa

O.H.K. stelt schriftelijke vragen over mobiele dekking in Kreileroord.

De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de mobiele bereikbaarheid in Kreileroord. Sinds 2000 zijn vertegenwoordigers van het dorp al in gesprek met de gemeente over het ontbreken van dekking voor de mobiele telefonie in Kreileroord. Tot op heden is hiervoor nog geen oplossing geboden.

Aan het einde van het vorige jaar werden bewoners van Kreileroord er opnieuw mee geconfronteerd dat de situatie in hun dorp door het ontbreken van mobiele dekking , levensbedreigende gevolgen met zich mee kan brengen. Een inwoner met een hartaanval moest eerst naar Wieringerwerf worden gebracht alvorens de benodigde medische gegevens met de cardioloog konden worden uitgewisseld. Deze keer is het gelukkig goed afgelopen, maar hoe lang blijft het geluk nog aan de zijde van de Kreileroorders.

Deze situatie heeft wat O.H.K. betreft lang genoeg geduurd. Het is zaak dat er na 18 jaar nu eindelijk eens een oplossing komt voor Kreileroord vindt de fractie.