pol

Bij een verkeersongeval op de kruising Langereis en Oude Provincialeweg bij WInkel, zijn maandagochtend rond zeven uur twee mensen gewond geraakt.

Bij het ongeval waren twee personenauto’s en een vrachtwagen betrokken.

Een 24-jarige man uit Winkel kwam door onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht. Zijn auto botste op een tegemoet komende veewagen die op zijn beurt tegen een personenauto botste die bestuurd werd door een 44-jarige man uit Opmeer. De vrachtwagen met daarin koeien, en de tweede personenauto belandden door de aanrijding in de sloot. Beide bestuurders van de personenauto’s raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Enkele koeien overleefden het ongeval niet; de overige zes runderen werden met een ter plaatse gekomen vrachtwagen naar een nabijgelegen boerderij gebracht. Van alle drie de bestuurders werd een blaastest afgenomen. Bij de 24-jarige automobilist was sprake van een alcoholindicatie. In het ziekenhuis is daarom bloed afgenomen en het bloedonderzoek zal uitwijzen of de wettelijke alcohollimiet wel of niet is overschreden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeval.