pol

De politie waarschuwt bewoners alert te zijn op oplichters die langs de deuren gaan met flyers.

Het gaat om mannen die aanbieden om meubels te stofferen of de vloerbedekking te reinigen. Een slachtoffer dat vorig jaar met deze mannen in zee was gegaan, raakte een geldbedrag van enkele duizenden euro’s kwijt nadat de mondeling gemaakte afspraken niet werden nagekomen en de man er met een meubelstuk en het vooruitbetaalde geld vandoor ging. De oplichters lijken het overigens vooral gemunt te hebben op oudere mensen.

Tips ter voorkoming van oplichting

De politie krijgt met enige regelmaat meldingen van deze vorm van oplichting en waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd, dan adviseert de politie nooit met dit soort bedrijven die aan de deur hun diensten aanbieden, in zee te gaan. Noteer voor de zekerheid signalementen en/of kentekennummers. Als u klussen wilt laten uitvoeren, zoek dan zelf een bedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Weet met wie u in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld na of een bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoek op internet naar het bedrijf en check referenties. Op die manier verkleint u de kans aanzienlijk op teleurstelling of zelfs oplichting. Meld het altijd bij de politie als u slachtoffer bent geworden van deze klussers (telefoon: 0900- 8844).

Spookfacturen

In deze vakantieperiode proberen oplichters ook een slaatje te slaan uit het versturen van spookfacturen. Ondernemers let dus goed op, of alle facturen echt en juist zijn!!!

11796203 814917841954964 826370336676190506 n

Een bijna niet van echt te onderscheiden factuur, maar volledig VALS.