pol

Op donderdagavond raakte een 22-jarige man uit Winkel gewond bij een beroving op het Plantsoen in Schagen.

De politie hield drie mannen aan. Het gaat om mannen uit Den Helder van 20 en 21 jaar oud. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding dat er een mogelijke beroving had plaatsgevonden op het Plantsoen. Het slachtoffer was met een vriend bij het station, toen er een auto aan kwam rijden met drie personen. Op straat ontstond een woordenwisseling tussen een van de inzittenden uit de auto en het slachtoffer. Hierop trok de verdachte een mogelijk vuurwapen en loste een schot. Vervolgens werd het slachtoffer ook geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep een verwoning aan zijn arm op. Onduidelijk is nog of dit het gevolg is van de mishandeling of het mogelijke schot.

De drie verdachten vluchtten weg in een personenauto. Een getuige kon het kenteken noteren. Op basis hiervan werd omstreeks 20.20 uur de auto aangetroffen. De politie hield de drie inzittenden aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de auto van de verdachten in beslag. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Heeft u iets gezien? Bel dan met de politie op tel.nr. 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.