Roodborsttapuit2-1 Medium

Deze cursus kent een natuurlijke afwisseling tussen theorie en praktijk.

We gaan iets leren in de theorie en toepassen in de praktijk waarna een evaluatie volgt. Een aantal van de gemaakte beelden zullen besproken worden en tijdens de feedback zal aan de orde komen wat er goed is en wat er beter kan. Op de eerste les zullen de camera instellingen aan de orde komen: witbalans, histogram en de nauwe samenhang die er bestaat tussen sluitertijd, iso-waarde en diafragma. De eerste excursie zal in het teken staan van macrofotografie.

Heggemus-3 Medium

Paddenstoelen in het Robbenoordbos zullen dan voor ons een uitdaging worden. De tweede excursie gaan we naar de Nieuwe Wildernis: de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Mogelijk dat we wat grote zoogdieren voor de lens krijgen! Daarna bezoeken we Natuurpark Lelystad en daar zal het zeker moeten lukken om wat dieren op de plaat te zetten. De derde theorie avond zal in het teken staan van nacht fotografie. Eerst binnen oefenen zodat we de camera instellingen goed hebben staan en daarna het dorp in om te oefenen. Statief is dan wel noodzakelijk.

De cursus zal plaatsvinden in de basisschool aan de Ooievaarsweg te Nieuwe Niedorp. (achter het klooster). We beginnen op donderdag 15 oktober en starten om 19.30. Aansluitend in het weekend (zaterdag) is dan een excursie. De cursus wordt gegeven door Otte Zijlstra; hier kun je ook meer informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0226-411749.

Otte W. zijlstra.

Foto's: O.W. Zijlstra