aaGroene Specht 4 1

Een jonge Pimpelmees probeert een insect onder een blad weg te pikken, maar door onervarenheid lukt dat niet echt. Het eindigt ermee dat de onervaren mees een blad er aan over houdt en schiet, daar als insecteneter, weinig mee op.

aaPimpelmees jong 1

aaPimpelmees jong 2

aaPimpelmees jong met blad 1

Groene Specht op de camping, waarschijnlijk nog een jong. Na het uitvliegen ruien ze al na enkele maanden en is het gevlekte kleed snel verdwenen. Ruicontrast op de flanken nog goed te zien. Ze zoeken vooral mieren in het gras, maar zijn dan erg schuw en waakzaam als ze dat doen.

aaGroene Specht 1

“Vogels kijken in de herfst” starten we weer mee eind september. Drie theorieavonden voor de mensen die vanuit een invul cursusboekje wat meer achtergrond informatie willen; dit alles wordt vergezeld door een viertal excursies. De lessen zullen in de OBS de Snip plaatsvinden. Tijd en datums nog niet bekend. Theorie op de donderdagavond, excursies op vrijdag en zaterdagochtend. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's: Otte W. Zijlstra