IMG 3017 BorderMaker

Afgelopen zaterdag avond hebben wij meegedaan aan het Den Das Festival. De organisatie was in handen van Hildegardis en zij hebben het omgedoopt tot Den Das Feestival en het was met recht een feestje. Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht, maar binnen was het warm en gezellig.

Hildegardis beet zelf het spits af met 5 swingende nummers. Daarna nam Onder Ons het stokje over onder leiding van Betty Bakker. Helaas hebben wij daar zelf niet veel van gehoord omdat wij zelf toen gingen inspelen en afstemmen. Winkel’s Harmonie mocht als 3e orkest optreden.

We begonnen ons optreden met een mooie nieuwe mars. Daarna het muziekstuk Sa Musica met Spaanse invloeden. Halverwege het muziekstuk is een passage waarbij de muzikanten moeten zingen, iedereen ging staan en zong uit volle borst, dat gaf verrassende reacties uit de zaal. Het derde stuk dat we speelden was Enchanted, prachtige filmmuziek. En als uitsmijter speelden de saxofoons de sterren van de hemel tijdens Joyfull Saxofoons. We kregen erg leuke reacties uit de goed gevulde zaal, dat is altijd fijn.

Na ons speelden Fanfare Samen Voorwaarts en tot slot Harmonie DSV uit Warmenhuizen, dit keer onder leiding van Michael de Graaf. Al met al een zeer geslaagde muzikale avond!

De komende weken gaan we de muziekstukken nog verder verfijnen want we gaan dit programma op 4 november nog een keer spelen tijdens het West Friesland Festival in de Binding in Zuid Scharwoude. Dus heeft u het optreden van afgelopen zaterdag gemist, dan is er nog een herkansing.

Daarnaast gaan we langzaamaan beginnen met de kerstmuziek voor onze optredens op 19 december in de Koppeling en op 25 december tijdens de kerkdienst in de Lucaskerk.