535 Dorpsstraat kerkaa 640x480

Zoals elk jaar presenteert de CSN haar nieuwe jaarprogramma tijdens het Nazomeren op 20 en 21 augustus.

Dat gebeurt in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel, de thuisbasis van de CSN. Tijdens de presentatie valt er orgel- en pianomuziek te beluisteren. De kerktoren kan worden beklommen en is er uitleg bij het waarschijnlijk oudste, lopende torenuurwerk van Europa.

Ook is er een expositie van de vorig jaar overleden Winkeler kunstfotograaf Alewijn Oostwoud Wijdenes (1925-2015). Wijdenes schilderde als het ware zijn foto's. Hij was een van de eerste kunstenaars die met fototechniek werkte, met verbluffende resultaten. Rinus Zonneveld, beeldend kunstenaar uit Nieuwe Niedorp toont schilderijen van bekende plekken in de omgeving

Het CSN- jaarprogramma is ook dit seizoen van zeer uiteenlopende aard. 16 oktober is de seizoenstart met de Gitaarsalon Roadshow, waarbij zes topgitaristen de luisteraar meenemen op een reis door de wereld van de akoestische gitaar. Muziek van Brouwer tot Beatles, van Django tot Debussy. De Engelse pianist James Lisney komt speciaal voor de CSN op 20 november naar Nederland voor een solorecital. Lisney trad al eerder met groot succes bij de CSN op. Dit jaar speelt hij een niet alledaags programma met muziek uit de romantiek.

Ook romantische klanken tovert de Amerikaanse klarinettiste Jean Johnson op 18 december uit haar instrument. Bijgestaan door Ilona Timchenko – piano en Roeland Jagers – altviool vormen zij het Trio Metamorphosis. Nog onlangs waren ze te zien en te horen in het TV-programma op zondagochtend uit het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Tango Aliado is de naam van het Amsterdamse kwartet van vier bevlogen musici met een passie voor de tango. Op 15 januari spelen ze muziek van o.a. Carlos Gardel en Astor Piazzolla.

Een hilarische voorstelling valt er te beleven op 19 februari met cabaretier en troubadour Gerard Wortel, bijgestaan door Bas de Waard op cello. Gerard weet als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen. Sluitstuk van het seizoen vormt op 19 maart het Alkmaarse vrouwenkoor Vigorosa. Een gevarieerd programma met veel wereldmuziek met uitstapjes naar andere genres. Dit met een speelse presentatie, diverse bezettingen en participerende musici.

Meer weten over de activiteiten van de CSN of gelijk kaarten bestellen? Dat kan op www.culturelestichtingniedorp.nl.