Orkest 4 Custom

20 November geeft Big Band Dirk’s Horns een swingend concert in Theater de Engelenburgh in Nieuwe Niedorp.

Jan Kühne: We brengen een mooie mengeling van oude jazz van de 20 er 30 er jaren, en modernere nummers zoals Valerie van Amy Winehouse en A Night like this van Caro Emerald, beide prachtig gezongen door Liesbeth Meeussen. Het publiek kan ook genieten van heerlijke swingnummers van Louis Prima zoals Jump Jive and Wail, en Sing Sing Sing. De bandleider Jan Kühne brengt zelf ook een paar vocale nummers waaronder het door Frank Sinatra en vele andere beroemd geworden I've Hot You Under My Skin. Ook de opwindende Zuid-Amerikaanse stijl komt aan bod en de leden van de band treden regelmatig in het voetlicht met spetterende solo's.

De Big band bestaat uit 20 muzikanten, een unieke combi van jong en oud uit de omgeving van Dirkshorn. Saxofoons, trompetten, trombones, drums, percussie, gitaar, contrabas. Zangtalent Liesbeth Meeussen geeft met haar overtuigende stem extra glans aan Big Band Dirk’s Horns. Jazz, pop, blues en ballads. Elk optreden is een feest.

Johnny T 2 Custom

In 2017 bestaat de big band 10 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd met veel optredens. Big Band Dirk’s Horns werd in 2007 opgericht door de Dirkshornse muzikant Jan Kühne.... Big bands waren vooral in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw populair als dansorkest. Denk aan Count Basie, Glenn Miller en Duke Ellington, Stan Kenton, Woody Herman. Tegenwoordig is het aantal Big Bands in Nederland bijna explosief te noemen. Het repertoire van Big Band Dirk’s Horns bevat nummers uit vroeger tijd maar ook moderne Latin en funky nummers. De band heeft in haar roerig bestaan al heel wat podiumervaring opgedaan. Ze traden al eerder met veel succes op bij Kunstplein Schagen, het Scagon Theater, de Muziektuin Schagen, op het muziekfestival in Callantsoog, tijdens de Uitmarkt Schagen en in Theater het Vikingschip in Den Oever en ook in combinatie met verschillende koren in Noord-Holland en met Showgroep Inpetto. Ook verzorgden ze een spetterend optreden tijdens het Internationaal Folkloristisch Festival 2011 en 2013 in de Spartahal in Schagen. De groep muzikanten speelt op een aanstekelijke manier en aangevuurd door hun bandleider klinken spetterende solo’s.

In de Pauze treedt het Popkoor uit Tuitjenhorn op.

INLOOP 13,30 UUR

AANVANG 14.00 UUR

ENTREE: 5.00 euro

Kaarten reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Hoeve Engelenburgh. Wanneer het parkeerterrein vol is parkeren bij overbuurman Jan Cees Lont op nummer 23.

Theater de Engelenburgh

Terdiek 20

1733 JE  Nieuwe Niedorp

Hoeve Engelenburgh is HKZ gecertificeerd. Hoeve Engelenburgh heeft een atelier, kantine, keuken, stallen, paardenbak, round pen, galerie, een winkeltje, een theehuis, een terras, theater, vier appartementen. Gemiddeld overdag 18 mensen in de dagbesteding.

Meer info:

www.engelenburgh.net

www.facebook.com/engelenburgh

Foto's: Ingezonden