IMG 3421aa BorderMaker

Dinsdagavond kreeg het leerlingenorkest Toetti in de achterzaal van café Beentjes, bezoek van de heren Siem de Wit en Piet Hoogschagen van de commissie Raboton en een afgevaardigde van de Rabobank.

De heren en de dame kwamen niet zomaar langs, want ze hadden een cheque bij zich voor de aanschaf van muziekstukken voor het komende Mini Den Das Festival.

De cheque van € 500,= kan men goed gebruiken, want een muziekstuk kost al snel € 100,=.

Het Mini Den Das wordt dit jaar georganiseerd door Winkel’s Harmonie en vind plaats op zondag 30 oktober vanaf 14.00 uur in Zaal Beentjes in Winkel.

De deelnemende leerlingenorkesten zijn:

1) Yoo (leerlingenorkest van Onder Ons uit Dirkshorn), winnaar van de editie 2015

2) Junior Stars (leerlingenorkest van Fanfare Samen Voorwaarts uit ‘t Veld)

3) Toetti (leerlingenorkest van Winkel’s Harmonie)

4) leerlingenorkest van DSV Warmenhuizen

5) opleidingsorkest van De Eendracht uit Kolhorn

Elk orkest mag 25 minuten spelen en krijgt een officiële beoordeling door een deskundige jury.

Het Mini Den Das is in 2013 voor het eerst georganiseerd door Winkel’s Harmonie. Al vele jaren organiseren de “grote” orkesten die ooit onder leiding van dirigent Den Das hebben gestaan per toerbeurt het Den Das Festival. Voor leerlingenorkesten is er in de omgeving weinig gelegenheid om zich te meten aan orkesten van gelijk niveau. De stap naar een concours is vaak erg groot of zelfs te groot. Daarom hebben de verenigingen in 2013 besloten om het Den Das Festival ook voor de jeugd te gaan organiseren en dat is goed bevallen, en daarom staat de 4e editie in oktober op de kalender.