ERFA120915 0004a Custom

Op 13 mei a.s.om 19.30 uur zal Dark Rosie in “Theater de Engelenburgh” een concert geven in het intieme theater van Hoeve Engelenburgh te Nieuwe Niedorp.

De Noord-Hollandse groep Dark Rosie treedt 13 mei as. op in Theater de Engelenburgh in Nieuwe Niedorp. Dark Rosie maakt akoestische luisterliedjes met invloeden uit de Franse musette, Afro-Cubaanse muziek, folk, jazz en pop.

Miranda Zuurbier vermengt haar expressieve zang en geraffineerde accordeonpartijen met het jazzy gitaarspel van Michel de Wit en de latin ritmes van de Haarlemse contrabassist Vincent Lamers. Mark Minnema kleurt het geluid van de band een beetje ‘blue’ met mandoline en slidegitaar.

De liedjes – van eigen makelij – laten zich niet makkelijk in een hokje duwen. Dark Rosie is een beetje ‘dark’, een beetje donker. Noem het weemoedig, met een hang naar ingetogen, bespiegelende muziek. Om op andere momenten los te breken in een goedgemutst lied of uitbundige improvisatie. De Nederlandse teksten gaan, natuurlijk, over de liefde. Over jong zijn en oud worden gaat het, maar ook over ‘liftmuziek’ en de gemeenteambtenaar waarmee Miranda nog een appeltje te schillen heeft.

Vorig jaar bracht de groep de cd ‘Dream on’ uit.

Theater de Engelenburgh

Terdiek 20

1733 JE  Nieuwe Niedorp

Inloop 19.00 uur

Aanvang 19.30 uur

Entree: 7 Euro

Foto: Ingezonden