535 Dorpsstraat kerkaa 640x480

Op zondag 17 april en de aanvang is 20.00 uur.

Old-time music was in de USA tussen 1923 en 1935 de verzamelnaam voor veel muzieksoorten en bestond uit veel substijlen zoals folk, honky-tonk, hillbilly, gospel, western swing en …....bluegrass. ‘Old’ had de betekenis van ‘respectabel’. Dit in tegenstelling tot de jazz, die voor veel mensen toen nogal frivool overkwam. Old-time music herleefde in Nashville, Tennessee, in de jaren 60 van de vorige eeuw en is ook nu niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekscene.

Bij de Culturele Stichting Niedorp in Winkel dus respectabele old-time music. Muziek uitgevoerd door de Blue Grass Boogiemen. Niet zomaar een bandje, maar vier professionele musici die hun sporen al sinds 1990 ruimschoots hebben verdiend. Hun show heeft bewezen ‘all over the world’ heel succesvol te zijn. In Ierland wonnen ze de ‘Waterford Crystal Bowl’ en in Nederland kregen ze de ‘Silver Fiddle Award’ en de ‘Gram Parsons Award’. Ook in de USA speelden ze zich veelvuldig in de kijker. Lovende woorden van top-fiddler Byron Berline en in de kolommen van de Washington Post vielen hen ten deel.

07 Blue Grass Boogiemen Custom

De Blue Grass Boogiemen gaan er in de Lucaskerk een feestje van traditional music van maken. Zij zullen schitteren in hun instrumentale solo's op gitaar, banjo, fiddle, op de contrabas èn in perfecte close harmony. Er staan titels op het programma die reminiscenties oproepen aan Hank Williams, Bill Monroe, Flatt & Scruggs en Lefty Frizzell uit de hoogtijdagen van de Grand Ole Opry in de jaren 40 en 50 en 60. High Energy Bluegrass!

In de pauze van het concert is er een verkoop-expositie van foto's van Alewijn Oostwoud Wijdenes. De Winkeler kunstfotograaf doneerde ze aan de CSN en met dit gebaar steunde hij het in stand houden van culturele evenementen in zijn dorp.

Wie wil dit nou niet mee beleven?

Locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel.

Er zijn al kaarten à € 10,00 in de voorverkoop op www.culturelestichtingniedorp.nl en bij de bekende voorverkoopadressen van de CSN: Bloemhart in het winkelcentrum van Niedorp, Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, telefonisch op (0224) 54 21 19. Wellicht zijn er nog kaarten vóór aanvang in de kerk.

Foto 1: Archief P. de Graaf

Foto 2: Ingezonden