Foto Sandra Koen Anne Marie Jenneke en Dirk 2015

Zaterdagavond 12 december is het podium in de theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf gereserveerd voor een vijftal kanjers uit de eigen Wieringermeer.

In de spotlights staan Sandra van Soesbergen en Jenneke Oomen; ook bekent onder de naam “Zus & Zo”, moeder en zoon Anne-Marie en Koen Zuidema én pianist Dirk Aalbers. Hoewel ze stuk voor stuk hun sporen in de muziekwereld al verdiend hebben, zal dit een extra bijzondere avond worden omdat ze nog nooit in deze samenstelling opgetreden hebben.

Sandra maakt naast haar rol bij Muziektheater Thalia ook deel uit van het Opmeers Vocaal Ensemble. Jenneke, zowel haar schoonzus als haar buurvrouw, zingt bij het Vocaal Ensemble Bamestra Nova, is zangcoach bij Muziektheater Thalia en dirigeert het koor Arrival. Ook Anne-Marie vertolkt een rol bij Muziektheater Thalia en trekt daarnaast regelmatig de provincie in met haar vader Gert Tromp; de zingende voormalige groenteboer uit Slootdorp. Haar zoon Koen begeleidt hen dan met de gitaar, zoals hij dat 12 december ook bij zijn moeder zal doen. Het wordt voorlopig een van zijn laatste optredens; Koen bestudeert de Chinese taal en gaat dat binnenkort, naast de studie internationale handel, voortzetten op een universiteit in China. Dirk Aalbers is een hoofdstuk apart; zijn leven ís muziek en hij duikt overal op waar muziek klinkt. Op scholen, bij koren, in big bands, en jawel, ook bij Muziektheater Thalia waar hij zowel de repetitor als dirigent is. Tijdens het optreden met Zus & Zo, Anne-Marie en Koen zorgt hij voor de begeleiding op de piano.

Het programma dat dit vijftal ons zal presenteren bestaat uit prachtige luisterliedjes en sfeervolle kerstklanken, aaneengeregen met teksten die het publiek moeiteloos naar het komende kerstfeest zullen leiden.

Omdat er voor dit concert, georganiseerd door de Culturele Raad Wieringermeer, veel belangstelling bestaat, is het raadzaam te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Roelie Schiere, 0227 581781.

De Cultuurschuur is te vinden aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf. Aanvang zaterdag 12 december is 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt € 10,00.

Foto: Ingezonden