IMG 4216-BorderMaker

Dit stukje is eigenlijk een week te laat, maar wilde wel het jury rapport van het West Friesland Festival afwachten, wat dus op 7 november was in Zuid-Scharwoude.

Bij dit festival werden we door twee personen beoordeeld, eerst een paar kreten van Marije Koopmans: Een kleine harmonie, daardoor zit je eigenlijk altijd ‘in the picture’ en ben je dus allemaal solist. Don’t Mock Baroque, een prima solist met een aangenaam geluid, dus Christiaan die kan je in je zak steken! Een gewaagd programma voor een kleine groep, dus voor iedereen genoeg uitdaging! Iedereen straalt speelplezier uit! Ook beoordeelde Jan Schut: Alle orkestleden zijn bij een kleine groep solisten! Christiaan mooi gespeeld, goede ritmes! Treasure Island, mooie overgangen, mooi gespeeld. From the highlands: mooie dynamiek, meer balans in de speelsterkte… Over het algemeen, laat de muzikanten meer naar elkaar luisteren. Een gewaagd programma, dat goed tot klinken word gebracht!

Maar ook hadden we er natuurlijk goed voor geoefend, daar komen nog wel eens leuke anekdotes bij voor. Ik heb er een paar voor u opgeschreven:

Dirigente: Co, kun je nog lachen?

Co: Ja…???

Dirigente: Dan hebben we nog niet hard genoeg gerepeteerd, heb ik jullie nog niet genoeg afgebeuld.

Co: Oooh, gaan we op die toer..

Dirigente: Dat heb ik nou altijd al eens willen zeggen..

Dirigente legt alle herhalingen uit in Borsalino

Orkest twijfelachtig: Oke…

Lid 1: Je moet gewoon doen wat er staat!

Zo probeer ik elke week weer wat op te schrijven, of wat met u te delen wat eerder is gebeurd. Zo zijn we met het bestuur ook al de agenda voor volgend jaar aan het maken.

Er staan alweer leuke dingen op de planning. Maar eerst dit jaar nog het kerstconcert op zaterdag 19 december in zaal Beentjes om 20.00 uur. Daar gaan we een leuk, swingend kerstconcert spelen. Komt u ook?

Vergeet de datum alvast niet in uw agenda te zetten!