FBI2 Custom

Op zondag 20 september vindt er een inval van FBI plaats in Brandend Zand op het Lutjestrand te Westerland op Wieringen.

Nee, het gaat hierbij niet om de Amerikaanse federale politie maar om The Franklin Beaufort International Jazzband, in jazzkringen veelal afgekort tot FBI. Met een optreden van dit orkest biedt uitbater Edwin Wittink jazzliefhebbers de gelegenheid te komen genieten van een swingende middag.

De FBI is een vijfmansformatie en staat in de huidige jazzscene bekend als een orkest dat voor kwaliteit gaat. Strakke ritmes, solide collectieven, sprankelende solo’s en pakkende zangpartijen kenmerken elk optreden. En mede door de eigen arrangementen heeft de FBI Jazzband een eigen en herkenbaar geluid. Speciaal voor deze middag is een aantrekkelijk en zeer gevarieerd programma samengesteld. Van Dixieland, swing, New Orleans, jazz uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw tot Nederlandstalig. Daarbij wordt het publiek ook nog vermaakt met leuke anekdotes en allerlei wetenswaardigheden uit de rijke historie van de jazzmuziek. En natuurlijk mag er worden gedanst.

Voor trompettist/zanger Dirk Pruimboom wordt het een thuiswedstrijd. De leider en oprichter van de band is de enige Wieringer in het gezelschap. Samen met Edwin Wittink heeft hij het initiatief genomen voor dit concert onder het motto “Laat je boeien in Brandend Zand”.

De inval duurt van 16:00 tot 19:00 uur en de entree is gratis. De directie heeft besloten dat de drooglegging niet aan de orde is en dat een bittergarnituur of broodje tot de mogelijkheden behoort.

U bent welkom in Brandend Zand aan de Lutjeweg nummer 1 in Westerland.