IMG 0957-BorderMaker

Het zijn drukke tijden voor Winkel’s Harmonie.

Vorige week was de week van de amateurskunst en daar hebben wij ook zeker ons steentje aan bijgedragen. Het begon met de collecte voor de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Alle leden hebben een wijk toebedeeld gekregen en zijn bij u langs de deur geweest. Alle gulle gevers heel hartelijk bedankt namens het Prins Bernhard Cultuurfonds. Op het moment dat ik dit stukje schrijf is de totale opbrengst van de actie nog niet bekend, maar dat zullen we op een later moment uiteraard bekend maken.

Naast de gewone werkzaamheden en lessen en repetities was het op donderdagavond tijd voor een mooi optreden in het zonnetje voor het parfumflessenmuseum voor de opening van 600 jaar Stederechten in Winkel. Vele mensen stonden heerlijk in het zonnetje te genieten van de muziek en de toespraak van Enno Bijlstra en Jacoba van Beieren. Zaterdag was de Rabofietssponsortocht en hebben Jaap, Christiaan, Ellen en Thijs 35 kilometer gefietst en een mooi bedrag voor de kas verdiend. Désirée en Carola liepen op hetzelfde moment in Winkel op de Kielemarkt om gratis koffie/thee uit te delen aan alle kraamhouders namens het Kieledag-comité. En zondag was het tijd voor de afsluiting van alle festiviteiten rondom 600 jaar Stederechten in Winkel. Uiteraard hebben wij ook dit muzikaal omlijst en daarmee hebben we een drukke, maar mooie muzikale week afgesloten.

Dinsdag 30 juni 19.30 uur: concert bij Nederlands Kremlin

Op dinsdagavond 30 juni staat de laatste repetitie van dit seizoen gepland, maar in plaats van een repetitie sluiten we het seizoen af met een vrolijk, zomers buitenconcert bij het Nederlands Kremlin van Ger en Mientje Leegwater aan de Limmerschouw 51 in Winkel. Een unieke locatie voor een prachtig concert. Zowel het grote orkest als ons leerlingenorkest Toetti zullen van zich laten horen en we zullen ook een aantal stukken met zijn allen spelen. De entree is € 2,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis). Ger en Mientje hebben besloten dat de entree-opbrengsten van deze avond volledig ten goede komen aan leerlingenorkest Toetti. Hiervoor willen wij ze bij voorbaat alvast heel hartelijk bedanken. Kom allemaal zoveel mogelijk op de fiets naar het concert, want de parkeerruimte is beperkt. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren bij golfbaan het Regthuis. Wij rekenen uiteraard op mooi weer. Schrijf de datum vast in uw agenda en kom dinsdag 30 juni helemaal in vakantiestemming met de vrolijke zomerse klanken van Winkel’s Harmonie!

Geef je nu op voor de muzieklessen voor komend seizoen!

Muziek is leuk, gezellig en je wordt er slim van! Leuk: Bij ons kun je spelen op: Dwarsfluit, Klarinet, Trompet, Saxofoon, Slagwerk, Hoorn, Euphonium, Hobo, Trombone Gezellig: Al na een half jaar kun je meespelen met Toetti, ons opleidingsorkest. Zij oefenen hard en maken veel plezier! Slim: Van onze muziekdocenten leer je veel, in optredens laat je dit horen. Steeds vaker komt in het nieuws dat muziek maken goed is voor bijvoorbeeld hersenontwikkeling en sociale vaardigheden. Winkel’s Harmonie biedt muzieklessen aan voor kinderen vanaf groep 5 maar ook voor volwassenen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde leraren en vinden plaats in Winkel of Nieuwe Niedorp. Wanneer je kiest voor muziekles bij Winkel’s Harmonie, wordt je lid van onze vereniging. Daarbij krijg je een instrument in bruikleen (indien voorradig). De lestijd is 20 minuten per leerling. Waar mogelijk worden groepslessen gegeven. Voor AMV/Blokfluitles bekijken we per seizoen, afhankelijk van de aanmeldingen wat de mogelijkheden zijn om een leuke betaalbare cursus te verzorgen. Voor meer informatie over muzieklessen en AMV-lessen kun je kijken op onze website www.winkelsharmonie.nl, mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen met Marieke Beers, tel. 0224-541979. Zondag 28 juni:

Niedorp’s got talent

Winkel's Harmonie en Niedorps Fanfare organiseren ook dit jaar weer samen de Blazersklas op Bredeschool De oude Boomgaard in Winkel. Op 28 juni willen we dit project afsluiten in de Prins Maurits met een muzikaal feest "Niedorp's Got Talent". De Blazersklas, beide leerlingenorkesten en de individuele leerlingen van Winkel's Harmonie en Niedorps Fanfare zullen vanaf 16.00 uur allemaal hun mooiste muziekstuk laten horen. Een deskundige jury beoordeelt wie zich uiteindelijk hét talent van Niedorp mag noemen. Vorig jaar was het Jeanet Henneman van Winkel’s Harmonie, wie gaat haar opvolgen? De entree is gratis en iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en aanmoedigen! Wil je ook optreden tijdens Niedorp’s got talent, meldt je dan aan bij Marieke Beers (Winkel’s Harmonie) of Janneke Dekker (Niedorp’s Fanfare).