Skotwal persfoto 640x480

Regelmatig zijn ze te horen op de radio en te zien op de t.v..

Ze toeren overal rond in den lande; brachten het zelfs tot onvergetelijke optredens in Nashville, Tennessee! En nu komen ze, op uitnodiging van de Culturele Raad Wieringermeer naar de Wieringermeer! Drie stoere West-Friezen die muziek van Amerikaanse bodem voorzien van teksten in het West-Fries. Gepokt en gemangeld waren de gebroeders Theo en Wigert Dronkert en Theo de Jong in het uitgaanscircuit; daar speelden ze met hun bands vooral hard. Die tijd hebben ze vooralsnog achter zich gelaten en gedrieën richten zich nu op een heel ander publiek; mensen die stil en aandachtig komen luisteren naar mooie muziek en vooral naar mooie teksten. En dit laatste maakt Skotwal zo bijzonder. Het West- Fries is een taal waarin geen letter teveel gezegd wordt en men met een enkele uitdrukking een diep gevoel kan weergeven. “Skotwal” staat voor bagger dat op de wal gegooid wordt, maar ook voor stamppot van aardappelen, bonen en vet. Eenvoudig, ongecompliceerd en voedzaam.

Zonder opsmuk durven de Theo’s en Wigert het aan om de Amerikaanse country op z’n West-Fries te laten herleven. Humor, emotie, herkenning, alles komt voorbij in de bekende en minder bekende nummers van Johnny Cash, Steve Earle, Bob Dylan, John Prines en vele anderen. We gaan het 22 november allemaal beleven in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à € 10,00.

Reserveren is gewenst en kan per e-mail bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch bij Roelie Schiere; 0227-581781.