P1140967

Na hun debuut in Carnegie Hall in 2009 waren de recensies al laaiend enthousiast.

“Betoverende, samengesmolten klank, hoogstaande technische vaardigheid, een intens en energiek optreden”. De Culturele Stichting Niedorp is er trots op het wereldwijd geprezen Pianoduo Scholtes & Janssens in Winkel te kunnen presenteren. Zondag 16 november om 20.30 uur is een datum om te noteren.

Gwylim Janssens en Lestari Scholtes treden inmiddels al tien jaar als duo voor het voetlicht, en dat vieren ze met een eigen festival, een nieuwe cd en een feestelijk concerttournee, waarbij ook Winkel wordt aangedaan. De afgelopen jaren speelden ze op vijf continenten, wonnen tientallen prijzen, gaven honderden concerten, speelden duizenden repetities en zorgden voor ontelbare mooie momenten. In beoordelingen door de vakpers vallen termen als: “Meesters in vier handen op één toetsenbord” en “Superb teamwork”. Ook hun nieuwe cd “Paris” oogst alom bewondering. Een niet te missen kans voor wie genieten wil van subliem vierhandig pianospel. Bij de CSN belééf je het!

Op het programma staat wat door sommigen wel de mooiste vierhandige compositie uit de literatuur wordt genoemd: de “Fantasie in f” van Franz Schubert. Voor de pauze verder nog delen uit “Souvenirs” van Samuel Barber en Maurice Ravels eigen bewerking voor vier handen van de “Bolero”. Ook Igor Stravinsky toonzette eigen orkestcomposities voor piano. Vrijwel gelijktijdig met de orkestversie werkte hij aan een versie voor piano van de “Sacre du Printemps”. Deze spetterende lentewijding staat na de pauze op het programma.

Kaarten voor dit concert zijn à € 10,00 in de voorverkoop bij de Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp en bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte gracht in Schagen. Telefonisch reserveren kan ook: (0224) 54 21 19 na 17.00 uur. Bovendien kunnen via de website www.culturelestichtingniedorp.nl tot uiterlijk één dag voor de voorstelling kaarten besteld worden. Wellicht zijn er ook aan de kassa nog kaarten beschikbaar.

Dit seizoen organiseert de CSN na dit optreden nog vijf concerten, waarvoor U, eventueel gecombineerd met dit optreden, een eigen concertserie kunt samenstellen. Vanaf vier kaarten voor één of meerdere voorstellingen geldt dan in de voorverkoop en via de website (niet aan de zaal) een korting van 10% over alle kaarten.

Foto: Archief W. Jongerling