IMG 3866 640x480-BorderMaker

Niedorps Fanfare en Winkel’s Harmonie organiseren bij voldoende aanmeldingen ook dit schooljaar weer gezamenlijk de Blazersklas, elke woensdagmiddag is er een repetitie of een groepsles behalve in de vakanties.

De lessen worden door vakbekwame docenten gegeven en het orkest wordt gedirigeerd door Bart Koning. Je leert heel snel een instrument bespelen, daarom zijn er ook meerdere optredens per jaar.

De Blazersklas is een uniek concept voor het muziekonderwijs op de bovenbouw van basisscholen in samenwerking met de muziekverenigingen. De leerlingen van de Blazersklas leren tegelijkertijd en gezamenlijk een orkestblaasinstrument te bespelen. Daarbij vormen de leerlingen een symfonisch blaasorkest. Tevens leren de kinderen sociale vaardigheden. Gebleken is dat wat zo normaal is tijdens het samen musiceren zich ook vertaald naar het dagelijks leven van het kind: wachten op elkaar, samen tegelijk inzetten en ophouden, naar elkaar luisteren, rekening houden met elkaar, op je beurt wachten – in de muziek zo normaal, in het dagelijks leven soms niet. De kinderen leren letterlijk luisteren naar elkaar. Daarmee vormt de Blazersklas het kind niet alleen muzikaal maar ook sociaal.

Bij muziek maken gebruik je je linker- en rechterhersenhelft gelijktijdig en dat schijnt de intelligentie, besluitvaardigheid, balans en structuur ten goede te komen. Muzikale vorming draagt bij aan een gezonde bevolking en aan de kwaliteit van leven, aldus Ruud Veenstra in dienst van de Japanse gigant Yamaha Music.

In week 36 en week 37 zijn er demonstraties van alle instrumenten in de klassen van groep 6, 7 en 8 op de Sint Antoniusschool, De Snip, OBS Oude Niedorp, De Mient en De Kolk. Daarna kunnen de kinderen zich via een opgave-formulier opgeven voor het instrument van hun keuze en dit briefje inleveren bij hun meester/juf.

De kosten van de blazersklas zijn 200,= voor een heel schooljaar. Het instrument wordt dan gratis ter beschikking gesteld en gaat ook mee naar huis, zodat er op geoefend kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Beers tel. 0224-541979 of Jetty Aalbregtse tel. 0226-410656.