naamloos 4419aaaaa BorderMaker

Maandagavond werd Henk Rentenaar uit Nieuwe Niedorp verrast door Niedorps Fanfare, het orkest waar hij ondertussen al 40 jaar deel van uitmaakt.

Met een serenade van het orkest, een woordje van voorzitter Janneke Dekker en een overhandiging van een oorkonde, die vanuit de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) komt en je niet zomaar krijgt uitgereikt.

Voorzitter Janneke had een prachtig verhaal op papier gezet, dat wij graag met u willen delen.

DSC02311aaaa BorderMaker

Je zit er misschien niet op te wachten maar we grijpen deze kans met beide handen aan 40 jaar fanfare is tenslotte niet niks.

Op 1 november 1981 stapte er een klein jochie met een rood brilletje het leslokaal binnen van de fanfare en kreeg een bugel in zijn handen gedrukt zo ging dat in die tijd. Over de wens van de leerling om op een instrument naar eigen keuze te spelen werd nog niet zo erg geluisterd, de behoefte van de fanfare om een sectie aan te vullen was belangrijker. Vele jaren later ( het lijkt wel een pindakaasreclame) stapte je over op de bas en behaalde daar veel succes mee.

Het vinden van de juiste bladmuziek en volgorde is iets waar je wat minder succesvol mee bent dus de uitspraak “begin alvast maar ik zoek nog ff” horen we regelmatig en Hugo helpt graag mee met zoeken, want het is daar altijd erg gezellig achterin en je hebt wat voor elkaar over. O ja er komt speciaal voor jullie een extra scherm om het slagwerk heen dan kunnen jullie elkaar weer beter verstaan.

DSC02320aaaa BorderMaker

Je doet naast bas spelen erg veel voor de fanfare je zorgt voor aanwas bij de AMV leerlingen, feestjes voor leerlingen, contactpersoon voor de leraren, autosleutelverliezer bij uitjes, voor altijd lid van het bestuur van de fanfare en het Dot-Event, bedenker van de Dot-Event naam, oudpapier coördinator, Oudpapier ophaler en invaller waarbij je moet opletten als je met jou dienst hebt om op tijd te bukken want de dozen worden er met grote vaart ingegooid.

Hetzelfde geldt ook een beetje als je achter de tap staat tijdens de koffiepauze want koffiekan theekan en sinas worden gelijktijdig gehanteerd en dat gaat in zo’n rap tempo dat je erg op moet letten als 2e barman of juffrouw om niet onder de voet gelopen te worden. Je huis en erf zijn altijd opengesteld voor de fanfare, het archief is er gehuisvest en eigenlijk is het ook een beetje fanfare café de BBQ partijen voor jong en oud zijn altijd perfect verzorgd en dat is heerlijk met zoveel ruimte binnen en buiten en trampolines voor jong en oud.

Over de uitjes zijn boekdelen te schrijven we hebben in de afgelopen jaren al heel veel provincies en eilanden bezocht en de catering uitgebreid gekeurd aangezien je niet vies bent van een lekker biertje en niks is gek genoeg; je bent ontzettend creatief in het verkleed ten tonele verschijnen ik heb dan ook begrepen dat je kast volhangt met outfits voor elke gelegenheid.

Het is ook een familieaangelegenheid je zussen, nichten en kinderen zijn in verschillende samenstellingen lid of lid geweest muziek wordt er dus met de paplepel in gegooid. Kortom als je Henk zegt dan zeg je fanfare en ja je hebt je speldje dik verdiend.

Aldus de voorzitter die zeer trots is op haar neef