Bijlage 2 livefoto 002 BorderMaker

Album-release Moondaze in Victorie

Het Noord-Hollandse bluesrock trio Moondaze brengt op 14 maart hun debuutalbum uit in Podium Victorie te Alkmaar. Voorafgaand brachten zij 4 singles uit; niet geheel ontoevallig op de zesde van de maand augustus, oktober, december en als laatste op februari jongstleden.

Al even bonkt het opzwepende ritme van Moondaze op de deur en dat klinkt lekker. Een drie-eenheid van volbloed muzikanten waar de rock 'n roll van af druipt staat klaar om het podium te veroveren. De ontembare drang om te spelen giert als een wild paard door hun lichamen en dat is te merken. Het podium veroveren doen ze dit keer met ‘SIX’, hun kersverse album. ‘SIX’ is de muzikale vertaling van de zes jaar durende zoektocht naar een eigen geluid, het, soms letterlijk, vallen en opstaan van de band, en het met z’n allen verwerken van tegenslagen, om er vervolgens sterker door terug te komen. Op de vraag hoe Moondaze zich liet inspireren antwoordt de band: “De inspiratie voor het album komt niet zozeer van artiesten of genres, maar meer vanuit wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt, en onze persoonlijke verhalen die daarbij horen.”

Wat willen ze bereiken met dit album?

“Heel veel mensen zullen zichzelf of een situatie vast wel herkennen in onze nummers. Wij zijn niet de enige in de wereld die dit soort dingen meemaken. We willen met dit album juist duidelijk maken dat dit soort dingen normaal zijn. Het leven gaat niet alleen over rozengeur en maneschijn, soms is de realiteit gewoon keihard. Niet iedereen weet hoe het speelt achter de schermen, maar met dit album lichten we daarmee een hele grote tip van de sluier. Met ‘SIX’ laten we de wereld horen hoe we ons steeds weer hebben terug geknokt, door elkaar alle drie te helpen en samen het avontuur aan te gaan.” Aldus Moondaze; Marja Boender, Sebastian Fledderman en Tom Beemster.

Wie is Moondaze?

Moondaze is een jonge band met allemaal, in grote lijnen, hetzelfde levensverhaal en de muziek heeft hen bij elkaar gebracht. Ze onderscheiden zich met hun energieke show en de frontvrouw op basgitaar. Drie man sterk is Moondaze hard op weg om een gevestigde naam te worden binnen de Nederlandse bluesrock scene, en lijkt klaar om de rest van Europa te veroveren, hoewel ze nu al vaak te vinden zijn in Duitsland. Nieuwsgierig geworden? Kom 14 maart kijken bij hun stomende albumrelease in Podium Victorie!

Foto: Erwin Jonkman