genootschap actueel kerkje valkkoog

In de concertenreeks in Valkkoog komen de fijnproevers van klassiek ruimschoots aan hun trekken.

Na het schitterende pianoconcert door Daria van den Bercken is er op 1 maart weer een topper: het Dudok Kwartet, bekend bij luisteraars naar radio 4. Geen wonder dat ze zo vaak optreden in dat programma. Dit strijkkwartet wordt gerekend tot een van meest belovende kwartetten van Europa. Jong zijn ze nog, nauwelijks dertigers, maar talentvol en nu al veel gevraagd en vaak gelauwerd. Het is een genot om deze vier jonge mensen, twee meiden en twee jongens te zien spelen. In besprekingen van hun optredens gaat het vaak over 'speelplezier', 'durf', 'sensualiteit' en 'expressionistische energie'.

Ze hebben zich vernoemd naar de beroemde architect Dudok (o.a. van het Hilversumse stadhuis) omdat die een groot muziekliefhebber en amateurcomponist was. Bij hem ging muziek net als architectuur om de juiste maatverhoudingen.

Strijkkwartetten willen over de radio nog weleens vlak overkomen, maar het zien spelen, vooral door dit jonge span, is zoveel spectaculairder. In het kerkje van Valkkoog zit u rondom, dicht om de muzikanten heen en kunt u dat van heel nabij beleven. Gespeeld wordt muziek van Haydn, Webern en Schumann.

Kerkje Valkkoog, zaterdag 1 maart. Aanvang 20.15 uur. Toegang € 13,=. Donateurs of CJP € 11,=. Kinderen tot 14 jaar gratis. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of via www.kerkjevalkkoog.nl  (gebruik de reserveerknop bij het concert.)