csnfot 640x480

Het Nederland-Rusland-Jaar mag dan wel officieel afgesloten zijn, de Culturele Stichting Niedorp heeft het laatste woord met het programma “From Russia with Love”.

Mikhail Zemtsov – altviool en Hanna Shybayeva – piano verzorgen op zondag 16 maart, 8 uur 's avonds in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel een concert met romantische Russische muziek.

Hanna en Mikhail zijn allebei in Rusland geboren en wonen alweer 10 jaar in Nederland. Ze brengen een programma van bloedmooie en uiterst ontroerende Russische composities uit de negentiende en twintigste eeuw, om samen met het publiek het enigma van “de Russische ziel” te ontcijferen. Er staat werk van Michael Glinka, Dimitri Sjostakovitsj, Sergei Rachmaninov en Alexander Skriabin op het programma. Bovendien voert het duo een compositie van Mikhail's vader Evgeny uit: “Melodia in oude stijl”.

Altviolist Zemtsov (1969) kreeg op 5-jarige leeftijd de eerste vioollessen van zijn moeder en studeerde verder aan het Moskou's Conservatorium, de Engelse Royal School of Music en de Hochschule für Musik in Hamburg. Zijn laatste solo-cd “The last rose of summer” behaalde de tweede plaats in de TROS TOP 50 en kreeg een 9 in het kritische maandblad “Luister”. Mikhail speelde o.a. op het Amsterdams Grachtenfestival en is aanvoerder van de altisten bij het Residentie Orkest.

Hanna Shybayeva (1979) is sinds het begin van haar internationale carrière op 11-jarige leeftijd als ”child prodigy” uitgegroeid tot de volwassen pianiste die zij thans is. Zij wordt door pers en publiek geprezen voor haar bijzonder muzikale interpretaties, zowel solistisch als als begeleider. In deze laatste rol vervult zij samen met Mikhail Zemtsov een ideale combinatie voor deze avond met Russisch romantisch repertoire.

De altviool is niet vaak als solo-instrument te horen. De CSN biedt deze unieke kans. Zemtsov is een violist die de gloedvolle klankrijkdom van het instrument optimaal tot zijn recht kan laten komen. Voor wie deze avond mee wil beleven zijn er kaarten à € 10,00 in de voorverkoop bij de Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen en telefonisch op 0224 542119. Voor late beslissers zijn er ook nog kaarten voor aanvang van het concert in de kerk. Meer informatie over de activiteiten van de CSN en toegangskaarten met korting: www.culturelestichtingniedorp.nl.